Resimli 40 sayfalık elektrik ( Trafo ) staj dosyası

ReiS_

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
180
Puanları
1
Yaş
45
Resimli 40 sayfalık elektrik staj dosyası



İlimtepe Trafosu İle Kalıcı Konutlar (TR1) Arasındaki Enerji Nakil Hattı Direklerinin Toprağa Dikilmesi


Hava Hattı enerji İletim Direklerin Özellikleri Ve Direklerin Dikilmesinde Uyulması Gerekenler:


- Ağaç direkler üzerine monte edilecek mesnet demirleri galvanizli ve ağaç vidalı, demir traversler üzerine konacak izolatör mesnetleri vidalı, somunlu olacaktır.

- Hava hattı şebekelerinde kullanılan demir direkler profil demirden teşkil edilecektir. Profil tamamıyla düz olup eğrilik, kamburluk, aşınma ve pastan ari olmalıdır.

- Demir direkler bir kat sülyen iki kat yağlı boya ile boyanmış olmalıdır.

- Direklerin diplerine 200 dozlu beton yapılacak ve temel içindeki kısmı yağsız passız olacak ve katiyen boyanmayacaktır

- Bütün direkler dikilirken, direğin tellerinin bileşke kuvvetin istikametinde olmasına kuvvetli ekseninin muhtelif istikamette olmasına dikkat edilecektir.

- Teller gerilirken secimler o şekilde hesap edilecek ki, en gayri müsait vaziyette azami gerilme hiç bir surette dış tesisat yönetmeliğindeki sınırları aşmasın.

- 10 mm² ye kadar olan tellerde N60, 35 mm²’ye kadar tellerde N80 ve 35 mm²’den büyük kesitlerde N95’lik, hat başı sonlarında ise bir üst tip izolatör ve durdurucu direklerde çift izolatör kullanılacaktır.

- İzolatörler üzeri cilâlı porselenden, çatlak, kırık ve her türlü imalât, kusurundan ari olacaktır.

- Topraklama levhaları 3 mm. kalınlığında galvanizli sacdan veya 1.5 mm. kalınlığında bakırdan 0.70x0.70 m. ölçüsünde olacak ve düşey olarak levhanın üst kenarı en az 2 metre derinliğinde gömülecektir.

- Parafodur bulunan ve topraklama yapılan direklerde toprak iletkenleri zeminden itibaren 2.5 metre yukarı ve 0.50 metre aşağıya 1, 1/2" boru içine alınacak ve gerek boru, gerekse iletken direğe muntazam kroşelerle tespit edilecektir.

- Hava hattı enerji iletimi direklerinin seçimi ve dikilmesi esnasında uyulması gerekenlere kesinlikle riayet edilmesi şarttır.

- Bu hususlar ihale şartlarında ve hava hattı enerji iletimi ile ilgili yönetmeliklerde belirtilmiştir.

Direklerin dikilmesi işlemi için direk yerleri projeye göre tespit edildi. İş makineleri ve görevliler tarafından direk yerleri açılmaya başlandı.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/elk-trafo-stajı-rar.23759/
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Emegine saglık ama bişey soracam kendim için aramıyorum onun için alay etme :) bu otuz iş günü ödevi için oluyomu
 
rar dosyasını indiirdiğinde açmıyor hata veriyor.bana acil lazım eğer gerçekten varsa lütfen dosyayı düzeltin.
 
rar dosyasını indiirdiğinde açmıyor hata veriyor.bana acil lazım eğer gerçekten varsa lütfen dosyayı düzeltin.

dosyada sorun yok acılıyor büyük ihtimalle senin pcden kaynaklanıyor hata...paylasan arkadasında emegine saglık...su aralar böle örnek bir staj defterine cok ihtiyacım vardı...
 
elektrik elektronikle ilgili dökümanlar paylaşırmısınız acaba. stajım 25 gün ve her güne bir döküman gerekiyor . şimdiden teşekkürler . emeğinize sağlık
 
arkadaslar elektrik mühendisliği öğrencisiyim ve bu sene ilk stajımı yaptım bu konularda hiç tecrübem yok bana trafolarla ilgili staj defteri gerekli yardımcı olmanızı rica ediyorum
 
cok tesekkür ediyorum mailinizi bekliyorum :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst