Reaktif Röle grubu bırakmıyor

Mrb. Bir işletmedeki kael varkombi 18 tft röle normal yükte iken komp yapıyor. Yük devreden çıktığı zmn röle de eğer akım çekilmiyor ise bütün kondansatör gruplarını bırakması gerekiyor. Ama bir adet monefaze 0,5 kvar grup devrede kalmaya devam ediyor, ihtiyaç olmamasına rağmen, röleyi açıp kapayıncaya bırakıp normale dönüyor. Acaba sebep ne olabilir? Akım trf 150/5 A

Bence sorun otomatik kademe tanımadan kaynaklanıyor panolarımızın birinde hem şönt reaktör hemde kondansatör bulunuyordu 2 yönlü kompanzasyonumuz çalışıyordu.Varkombi 18tft rölemiz 5 kvar lık 3 tane şönt reaktörü kondansatör olarak görmeye başladı kapatıp açınca 3 ünü birden görüyor bir müddet sonra şöntlerin bağlı olduğu kademeleri kapasitif(kondansatör) olarak görmeye başladı doğal olarak da saçma sapan değerler vermeye başladı.Biraz araştırdım bu sorunun rölenin ayar kısmındaki otomatik kademe algılama kısmı aktif olunca röle saçmalamaya başlıyor sizin kademenizide böyle algılıyor olabilir mi yada bazen algılayıp bazen algılamama gibi bir durum olabilir.Bence otomatik kademe algıla kısmını kapatıp tekrar deneyin biz bunu kapattıktan sonra sorun yaşamadık
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bütün kademeleri silip tekrar tanıttım. Son bir haftadır sorun olmadı inş. Böyle devam eder. Sanırım düzeldi gibi. Cap yüzde 20 lerden, yüzde 2-3 lere düştü..
 
Bütün kademeleri silip tekrar tanıttım. Son bir haftadır sorun olmadı inş. Böyle devam eder. Sanırım düzeldi gibi. Cap yüzde 20 lerden, yüzde 2-3 lere düştü..

sayın ayildiz verdiğim linki okumadığınızı farz ederek şu tahminlerde bulunuyorum;

150/5a akım trafosu kullandığınızı belirtmişsiniz. burdan standart bir akım trafosu kullandığınızı varsayarak 150*0,05=7.5a akımı altına kompanzasyonunuz da bu tarz sıkıntılar yaşamanız normaldir. (röleniz ne marka olursa olsun). zaten sistem güç altındayken sıkıntı olmayacaktır. cap değerinizin hızlı bir şekilde düşmesi de bunu doğruluyor. değerleri el ile girseniz de 7.5a altındaki yüklenmelerde bu sıkıntı tekrar edebilir. bir diğer husus da röleler her anahtarlamada kvar değerini kontrol eder ve bir zaman sonra bu değeri günceller ler. sürekli takip edilmeyen bir sistem ise buda sıkıntının tekrarlamasına sebep olacaktır.

tavsiye mahiyetinde:
-sistemin bir şekilde takipte tutulmasını sağlayın (özellikle tatil, sezon dışı gibi zamanlarda daha kritik olacaktir)
-akım trafolarınızı hata payı daha düşük olanlarla değiştirebilirsiniz.
-sisteminiz izin veriyorsa kademelerinizi güncelleyerek çok düşük olanları büyütebilir/iptal edebilirsiniz.

sorunu daha önce yaşamış biri olarak bunları belirtiyorum... bende de saydığım sebeplerden sıkıntı tekrar etmişti...

kolay gelsin...
 
Akım algılama sınırı,% 1 değeri daha ger-
çekçi bir değerdir.
 
Rölelerinizin içersindeki enerji sayaçlarını 2-3 ayda bir sıfırlayın.Ya da kael tracking yazılımını kurarak bu işi aylık periotta otomatik yapmasını da sağlayabilirsiniz.
Şöyle düşünün elektrik sayacından günlük değil 2-3 aylık değer alırsanız genel gidişat hakkında sağlıklı bilgi sahibi olamazsınız.Bunun gibi sayaç değerleri uzun süre silinmemiş rölede herşey yolunda sanır.
Kısacası :) bir sorun görürseniz enerjileri sıfırlayın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst