Reaktif Güç Endüktif Güç Kapasitif Güç İlişkisi

earem

Üye
Katılım
17 Şub 2012
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
35
Reaktif Güç Endüktif Güç Kapasitif Güç İlişkisi nasıldır.Bunlar birbirine nasıl bağlıdırlar.Net bir formülü varmıdır.Reaktif gücün artması endüktif ve kapasitif gücü ayrı ayrı nasıl etkiler. Cosfi yi 0.8 altına indirmem bu gücleri nasıl etkiler.Teşekkürler.Biraz acil.:)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
endüktif ve kapasitif gücün genel adı reaktif güç yani sanal güçtür. endüktif ve kapasitif güç harcanamayan güçlerdir. bunlar için bir ücret ödenmez.ancak bu ikisi belirli yüzdeleri geçerse hatları meşgul ettiklerinden dolayı dağıtım firmaları ceza keser..
 
tesekkür ederim.Güzel anlatmışsınız ancak sorum şu: reaktif güç üzerinden endüktif güce,kapasitif güce ulasabilirmiyim?Olursa nasıl?
Reaktif gücü artırmam(cosfi ile) bunlara nasıl yansır carpan nedir?
 
tesekkür ederim.Güzel anlatmışsınız ancak sorum şu: reaktif güç üzerinden endüktif güce,kapasitif güce ulasabilirmiyim?Olursa nasıl?
Reaktif gücü artırmam(cosfi ile) bunlara nasıl yansır carpan nedir?
reaktif 100KVAr ifadesinin endüktif mi,kapasitif mi olduğu belirsizdir.Reaktif ifadesi endüktifi de kapasitifi de kapsar.
Sayaçta okuduğunuz 5.8.0 karşılığındaki değer endüktifi ifade eder.8.8.0 karşılığı ise kapasitifi.
 
Arkadaşlar yüksek gerilim trafosundan trafomuza gelen uzun bir yüksek gerilim kablosu var.Bunu için reaktif güç kontrol rolemize reaktörler bağladık.(kael18).Ancak cosfi değerini 0.8 in altına indiremediğimiz için sorun yaşamaktayız.Reaktorleri akım trafosundan once bagladıgımızda ise endüktif enerjinin sınırların cok ustune cıktıgını gorduk yardımlarını bekliyorum.
 
Kardeşim... Reaktif güç dediğimiz şey aslında Endüktif yada Kapasitif olan güçtür. Yani Reaktif = Aktif olmayan
Senin Reaktif gücün Endüktif veya kapasitif olabilir... aynı anda her ikiside olabilir.
Örneğin; Elektrik motoru reaktif güç harcar. Bu güç Endüktiftir. Kondansatörde Reaktif güç harcar, ama onun gücü Kapasitiftir...

Şöyle düşün; Bir sepet meyven var senin ihtiyacın olan Portakal ama Sepetinde Elma ve Armutta var. Burada portakal dışında olanlar Reaktiftir (Elma=Endüktif, Armut=Kapasitif) sen yemiyorsun ama spetinde taşıyorsun.
 
Sayacınızın 8.8.0 değerinden yararlanarak,sabit reaktör bağlamanız daha uygun olur.
 
bunu ne amaçla bulmayı istiyorsun.. bu faturada yazar zaten 5.8.0 8.8.0 diye
 
Dediğiniz işlemi akım trafolarından once 10 kvar lık reaktör bağlıyarak denedim.Ancak bu seferde endüktif enerji degerleri cok yükseldi.5kvarlık bi reaktor bile taktıgımda degerli cok yuksekte gordum.

Sisteme hiç reaktor baglamadığımda endüktif %10,74, kapasitif % 16,60 degerlerine ulaşıyor.Bu deger butun gun için. Aksam 5 ten sonra calısma yapılmadıgı için aksamki degerler endüktif %10.31 kapasitif % 23.

Reaktorlerin(5 adet var) yarısı devredeyken 7.5 kvar yani. Endüktif %55 kapasitif %0 oluyor.Tüm reaktorler devredeyken endüktif %103 kapasitif %0 degelerlerinde.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayaç değerlerinizi ekleyip işletmeniz hakkında bilgi verirseniz daha ayrıntılı cevap verebiliriz.
YG kablosu kaynaklı kapasitif sorunu yaşadığınız anlaşılıyor.Zaten reaktör kullanmışsınız.Endüktifte ceza sınırı %20 kapasitifte %15
Değerlerinizi belki de gereğinden fazla hassaslaştırmaya çalışıyorsunuz.%1 ile%19 arasında fatura açısından hiçbir fark yoktur(Kapasitifte %14)Sınırı aşmadıkça hiç bedel ödemezsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,506
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst