Radyolu Çalar Saate Lamba Bağlantısı Yapmak İstiyorum

sxsbayram

Üye
Katılım
10 May 2016
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar forumu uzun süredir takip ediyorum çok faydalı olduğunu belirtmek isterim.İlk defa konu açıyorum yanlışım varsa da şimdiden özür dilerim.Sabahları uyanma problemi yaşıyorum bende yatak odama sahte pencere yaptım.Arkası led aydınlatmadan .Şimdi masa üstü radyolu alarm alsam alarmı programlayıp uyusam sabah alarm çalınca bir taraftan da duvardaki led aydınlatmanın devreye girmesini istiyorum.Bu istediğimi yapmam için alarmlı cihaz seçimimin bir önemi varmıdır acaba?Cihazı aldıktan duvardaki ışıklandırmayı alarm çalınca devreye almak için yapmam gerekenler nellerdir acaba?hangi malzemeleri kullanmam gerekir?
 
Radyolu alarm alip modifiye ile kontak verirmi diye ugrasmak olacagi belli olmayan bir risktir. Lambayi yakmak icin duzenli ve ayni saatte yanmasini istiyorsaniz timer kullanabilirsiniz. Timerin kontagindan kucuk bir alarm devresi yapip sabah uyanmak icinde kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.
 
Yıllar önce alarmlı radyoya bir röle ve mini priz takarak benzeri uygulamayı gerçekleştirmiştim. O zamanlar şimdiki zamanlayıcılardan digital olanı yoktu mekanik olanı da hem pahalı hemde yaygın değildi. zaman saati yazarak ararsanız istediğiniz gibi bulabilirsiniz. Düşündüğünüz gibi de yapabilirsiniz. Alarm çıkışının gerilimine uygun röle ilave ederek dışarı kontak alabilirsiniz.
 
Cevaplar icin tesekkur ederim.Bazen insanlarda sanayi korlugu olur ya sanirim benimde basima o geldi dusunemedim en iyisi sizlerinde dedigi gibi dijital zamanlayicilar.Zaten evimde ups sistemi mevcut elektrik kesintilerindr 54" led tv yi 5.5 saat seyretme imkani veriyor.uyanmak istedigim saatte elektrikler kesik bile olsa ups radyoyu besleyerek enerji verir.Zaten zamanlayicilarin kendi icerisinde bataryasi varmis.Ups cikisindan bir uzatma alarak onunda ucuna elektronik zamanliyici baglayarak ucuz yollu temin edecegim radyo ve led aydinlatmasini bagladigim takdirde istedigim saatte aydinlatma ve muzik sistemi alarm gorevini gorecek.31 tl zaman ayarliyici ,ucuz yollu bir radyo da ardiyede var zaten.Min.50 tl verip te radyolu alarm ve role vs. Gibi seylerle ugrasmaktan kurtuldum.
Cevap veren arkadaslara teşekkür ederim ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst