Röle markası tercihi

alidumanli

Üye
Katılım
29 Eyl 2013
Mesajlar
76
Puanları
1
Arkadaşlar kolay gelsin.

Birçoğumuz otomasyon panolarının kumanda devrelerin oluştururken röle kullanmışızdır. Ancak bazı otomasyon panoları devreye alındıktan sonra sorunsuz çalışması bulunduğu alana göre önem kazanıyordur. Tecrübelerinize göz önünde bulundurduğunuzda, özellikle slim röleler için önerebileceğiniz markalar nelerdir (omron, phonex contact vb.)? Öneride bulunurken kullanılacak yerin önemli bir proses olduğunu göz önünde bulundurmanızı rica ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
gücünü hesapla yada biliyosan amper seçini dogru yap butun markalar olabilir ama bazı kişilerde marka takıntısı vardır o ayrı bence schrack finder phonex
 
ben vago
 
Alçı fabrikalarının otomasyon panolarını yapıyoruz. PLC dijital output adreslerine Phoenix contact slim röleler bağlıyoruz ve senelerdir hiçbir sorun yaşamadık. Rölenin içinde hiçbir dijital devre yok. Birkaç tane markanın rölesinin içini açtım ve çoğunda arızaya sebep olacak dijital devreler gördüm. Tavsiyem phoenix rölelerdir.
 
içine toz girmeyip kontak akımı aşılamayn her röle iyidir :D toz girdikten sonra kralı gelse kapalı kontakları geçirmiyor...
 
Peki Omron ve Allen Bradley için ne düşünüyorsunuz?
 
Ben sürekli pano montajı yapıyorum ve Allen Bradley röle kullanıyorum.Kullandığım kadarıylada gayet kaliteli bir ürün.Fakat şuan çalışan mevcut panolarımız var ve onlarda Phoenix Contact marka slim (yaprak) röleler bulunmakta.Ve bu panolar en az 5 senedir aralıksız olarak hafif tozlu denilebilecek ortamda çalışıyor.Henüz röle değiştirdiğimizi görmedim.Aynı ortamda Omron röleler var fakat onlar toza dayanamıyor kontakları zamanla ölüyor. Bu durumu göz önünde bulundurup kendin karar ver ustam..
 
Omron firmasının röle üretiminde diğer firmalardan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ürün gamlarında her tür prosese uygun röle bulunmakta. Kendileri ile irtibata geçerseniz yardımcı olacaklardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst