pvc kaplama bias güç kaynagi

Birkaç tavsiye, işlem öncesi bir yandan oksijen vererek diğer yandan emerek vakum yapın (virüs lab, çip üretici fab. girişi misali), kaplama esnasında duvar raf filan az da olsa kaplanır sensör optiğini her işlem öncesi temizleyn hatta yoksa -yanları kapalı olduğunu farzediyorum- önüne %99 geçirgenlikte cam koyun arada bunu değiştirirsin.
 
Hocam bu iş sizin anladiginiz gibi bişey değil. Makinanın içine oksijen verilemez.verilirse malzeme oksitenir. Yardımcı olmaya çalıştığınız için ayrıca çok teşekkür ederim
 
Kaplama esnasında makinanın içi neredeyse uzay vakumu gibi bir değere iniyor.

@by lent hocamın demek istediği içeri oksijen vererek ortamda bulunan toz zerrelerinin ortamdan uzaklaştırılması için düşündüğünü zannediyorum. Bir nevi içeri saf oksijen vererek içerideki partiküllerin derişimini düşürmek olduğunu düşünüyorum.

Sizin kaplama yaptığınız ürün mutlaka iletkem ni olmalı? Yoksa yalıtkan malzeme de kaplayabiliyormusunuz? Yazınızdan anladığım kadarıyla anot a bağlanan ürün iletken olmalıki madde taşınımı voltajla olsun.

Bu cihazın kitapçıklarında açık şema varmı çok sayfa var demiştiniz. aşağıda bir elektronik devre şeması paylaşıyorum. Bu şekilde şema var mı?

rca-ctc11-schematic.gif
 
P.tesi bakarım öyle bir şema varmı diye. Makinanın içine saf oksijen vermek yüzeyi yağlardan temizler fakat malzemenin yüzeyini oksitler. Bu seferde kaplama tutması için hidrojenle yüzey temizliği yapmak gerekir. Ugrastirici is olur. Arc kesici tamir olursa bunların hiç birine gerek kalmaz.
 
Eger yuzeyde yag varsa oksijen kullanmak tehlike yaratabilir.

Yag yanicidir. Oksijen yakicidir. Oksijen havada saf olmadigi icin sorun yok ancak saf oksijenle yag birlesirse parlama meydana gelir ve yag yanar. Cok tehlikeli bir durumdur.

Kolay gelsin.
 
Yağ mikron seviyesinde. Zaten yakması için kullaniliyor. Öyle patlama yapacak seviyede olmuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst