pvc kaplama bias güç kaynagi

saruoglu

Üye
Katılım
18 Tem 2012
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
42
Herkese hayırlı günler arkadaşlar. Ben vakum altında pvd kaplama yapıyorum. Bias güç kaynağımız çalıştığı zamanlarda arc yapıyor. Bu arc malzemenin üstünde Yıldırım gibi giderilemeyen izler bırakıyor. Güç kaynağının üstünde bir tane arc söndurucu sistem var ama görevini yerine getirmiyor. Arc ı algılıyor ama bloke etmiyor. Bu konuda bilgisi olan varmı. Elektrik Elektronik bilgim pek yok. Yardım edebilirim diyen varsa benimle iletisime gelebilirmi. Istanbul_umraniyede yerimiz
 
Çıkış gerilimine uygun mov gdt veya tvs parçaları kullanabilrsin sanıyorum, çıkış dc mi ac kaç v? Profesyonel değilim denenebilir, bir de satıcı firmaya iletişim kurmadın mı?
 
Çıkış gerilimine uygun mov gdt veya tvs parçaları kullanabilrsin sanıyorum, çıkış dc mi ac kaç v? Profesyonel değilim denenebilir, bir de satıcı firmaya iletişim kurmadın mı?
Dc guc kaynagi. Dedigim gibi elektrik bilgim yok. Makina eski ve Hollanda yapımı. Yapan adam emekli olmuştu belkide ölmüştür şimdi. ama kitapçıklar ve kartların resimleri mevcut. Güç kaynağı 150kw
 
Yokmu arkadaşlar yardım edebilecek birisi
 
Dostum sistemi tam anlamadım ama mantıken yazarsam

kaplama Elektrostatik bir sistem olduğunu sanıyorum. ark algılayıcı sensör var diyorsun. B usensör algıladığı arkı durdurmak için bir reaksiyon almalı yani sanırım güç kaynağına voltajı düşürmesi için bir komut göndermeli.

Sanırım sisizn bu noktada sıkıntınız var. Detaylı bakılmalı. Makinayı ve kartları bilmediğim için detaylı yorum yapamıyorum. Arkı önlemek için iki katman arasındaki mesafeyi arttırın dicem ama üretim kalitesini bozabilir. Ortamda nem fazla olabilir arkın oluşmasına yardımcı olabilir.

Bunlar sadece yorum katabilmek fikir alışverişi içindi.

Kolay gelsin.
 
Ben sistemi kabaca anlatayım. Kaplama vakum altında yapılıyor 10 üzeri -4 yada 5. Katotlarimiz ti-cr-al yuksek elektrikle buharlasiyor. Kaplayacagimiz malzemeyede (anot)yapisiyor.Dolayısıyla içerde hava nem hiç bir şey yok. Arc olayı ise yüzeyde mikron seviyesindeki pislikler yüzeyde yalitkanlik yapıyor. Taaki pişirin üzerinden tekrar iletken olana kadar. Iste bu noktada arc oluşuyor. Sistem arki algiladiginda voltajı kesmesi lazimki oluşan arc malzemenin yüzeyine zarar vermesin. Bu sebeple sistemin üstünde bir arc algılayıcı var. Bu ark algilayici ark olduğunda arc ışığı yanıyor fakat altındaki bloke ışığı yanmiyor . Ya haberleşme de sıkıntı var yada arki süren sistemde. Bu noktada yardım gerekiyor. Sistemin bütün elektronik şemaları var. Bende kişiye gerekli olan sistemi anlatabilirim.
 
Şemayı ekler yada gönderirseniz incelemek isterim. Belki diğer üyelerimizde yorum yapabilirler.

Ark algılayıcı dediğiniz gibi arkı algılıyor ama çıkış vermiyor görünüyor. Bu çıkış veren eleman yada sistem incelenmeli.
 
Eklemeye çalışıyorum
 
buyuk ihtimal soguk lehim vardir. yapan oldu ise yapilan neden yasasin:)
ama bunun ustasi lazim,
 
ZL08MV.jpg


39dmoM.jpg


gkB7qO.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst