Pulse Trafo Nedir?

SGENCER

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
36
Puanları
1
arkdaşlar pulse trafo ne demektir .ne işe yarar yardımcı olurmusunuz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ilk defa burda duydum bunu :)

büyük bir olasılıkla siğortalı trafo demektir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
pulse trafolarını smps devrelerinde gördüm 1/1 oranda sarılır amacı basit olarak güç devresi ile kontrol devresi arasındaki elektriksel baglantıyı kaldırmakdır...
 
Pulse trafoları triyak,tristör Igbt. veya transistörleri tetiklemek için kullanılır.Osilatör ,karedalga v.s. üreten devre ile yüksek gerilim arasında izolasyon sağlamak için de kullanılır.Girişindeki voltajı isteğe göre alçaltır veya yükseltir.Kullanılacak frekansa göre saç veya ferrit trafolarla yapılır.Kolay gelsin.
 
arkdaşlar pulse trafo ne demektir .ne işe yarar yardımcı olurmusunuz?

iki ayrı devreyi elektronik elemanlarla çalıştıran trafodur.elektriksel bağlantı olmadan.puls darbe veya vurma anlamındadır.bir nevi izalasyon trafosudur.şöyle düşünün 4N25 nasıl konumdaysa buda aynı konumda çalışır
 
yaglı trafonun dıgerlerınden farkı nedır bu konuda bılgılendırme yaparsanız cok sevınırım
 
yaglı trafonun dıgerlerınden farkı nedır bu konuda bılgılendırme yaparsanız cok sevınırım
yağlı trafo yüksek güçlerden oluşur.soğutması yağ haznesindeki yağ tarafından oluşur.sarımı ve hesabı her trafonun gibi aynıdır.
 
pulse trafo sanayide motora yol vermek için kullanılır , sizlerinde bildiği gibi kalkış anında fazladan çekilen akım bir darbe oluşturur buna dayanabilecek şekilde dizayn edilen trafolara bu ad verilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst