PT100 Sensörün özellikleri

Evet, pt-100 pic ile kullanılabilir, tabi birkaç ufak ek ile.

Anahtar kelimeler : Wheatstone köprüsü >>> , op-amp ile farksal yükselteç >>>>>> pic ile adc ölçümü
 
Sn. aykutkerem;
Microchip firmasının PT100 uygulamaları ile ilgili çeşitli makaleleri bulunmaktadır. PT100 ile ölçüm yaptırmak son derece dikkat ister. devrede tabiki opamplar kullanılacak ama PT100 için gereken referans gerilimi bile o opamplarda üretilecektir. Eğer herhangi bir microişlemci ile analog ölçüm yapılmak istendiğinde çevrede oluşan gürültülerden etkilenmemesi için özel "anti alias filtre" kullanılmalıdır. Bu uygulamaların tamamı microchip uygulama notlarında vardır.
 
plc ile sıcaklık ölcümü yaparken pt100 nasıl bağlanıyor.plc programı nasıl yazılıyor.bilgi verirseniz sevinirim.kolay gelsin.
 
tamam hersey iyi hosda ben scaleden once pt100u kullanmam lazim.Ama ben pt 100 nerededir timer gibi bise mi anlamiyorum programda nasil kullanilir onu bilmiyorum.Uygulama gordum ve nasil gerceklestiginide gordum ama programda gerceklestiremeyince kafama yatmadi isime de gelmedi.Yardimmmm!
 
pt 100 hangi familyadan bana bu bilgi gerkeiyor acil bir kaç örnek verebilirseniz sevinirim
 
pt 100 diğer bir adıyla resistans termoelementtir.0 derecede 100 ohm direnç değeri vardır.sıcaklık arttıkça direnç değeride artar.mesela 100 derecede 138.5 ohm direnç değeri verir.tabloarda hangi sıcaklıkta kaç ohm direnç değeri olacağı bellidir.
 
Hazır butun ustalar burdayken sorayım. Ladder olarak basit bir örnek yapabilirmisiniz*
 
Selamünaleyküm pt100 ohm değerini çevirici yardımı ile 4-20 mA aralığına çeviriyor çevrilen değer atıyorum 6.4 mA bunu nasıl dereceye dönüştürmek için hesap yapıyoruz yardım edebilirmisiniZ.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,975
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst