proxxon mf70 h.k

mehmettttt

Üye
Katılım
17 Ara 2012
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar cep telefonu onarımı yapmaktayım bu proxxon mf 70 cnc tezgahının kapalı entegreleri kazıyarak sökülmesinde kullaıldığını gördüm hatta step motorlar takılarak çok daha profesyönelleştirnlerde var burda step motorun mantığı kazınacak entegrenin boyutları giriliyor ve makine otomatikmen kazıyor entegreyi ben şimdilik sadece mf70 ile manuel olarak bu işe başlayacağım yani şimdilik proxxon mf70 ihtiyacım var ikinci el satan varsa yada sıfır uygun nerden temin edebilirim iletişime geçersenz sevinirim
size bi örnek atayım arkadaşlar
 
İlk defa görüyorum çok akıllıca PCB kazıma cnc si ilede olabilir belki bi bak istersen
 
Son düzenleme:
bir şey söylemek istiyorum
bunu kazıdıktan sonra ne yapacaksınız ?
yenisini mi lehimleyeceksiniz ?
yenisini lehimleyebiliyorsanız eskisini de çıkarabiliyor olmanız gerek bence ?? ne gerek var bu alete ?
 
Entegre kazıma hakkında neredeyse hiç bilgim yok ama bu makine Y ekseninde sadece 46mm hareket eder. X ekseninde de 134mm. Muhtemelen araştırmışsınızdır ama ben yine de hatırlatayım dedim. Sonra hayal kırıklığı yaşamak istemezsiniz. Güzel, şirin makinedir ama kırk yılın başında 46mm'den daha geniş bir kart kazımanız gerektiğinde "keşke makine biraz daha büyük olsaydı" demeyecekseniz alın. Proxxon kalitelidir. Hızı 20 bin devire kadar çıkıyor. Tatminkar.

Veya benim arkadaşımın yaptığı gibi Çin'den PCB kazıma makinesi alın. Bizim küçük CNC router dediğimiz alettir. Çalışma alanı çok daha geniştir. Yalan olmasın arkadaş 800TL civarına mâl etmişti.

Veya aynı makineyi kendiniz yapın.
 
Daha önce iphone 5 için usb şarj entegresini bu yöntemle sokuluyordu ama avantajı nedir annamadım gitti spor için olsa gerek :D.Ben aynı entegreleri bolca flux ve sıcak hava ile söküyorum burda önemli olan epoxy yumuşatmak burdada devreye flux giriyor bolca flax ve sıcak hava ile sıkıntısız çıkar uraşmayın frezeylen falan.Bu arada beyaz epoxy ler kolay çıkıyor siyahlar zor bilginiz olsun.
 
İşiniz az zamanınız bolsa bu yöntem birebir, milim hata da affetmez. ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst