Proteusta Pin Nasıl Oluşturabilirim

ex8

Üye
Katılım
3 Ağu 2016
Mesajlar
116
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba

Geçen gün cetvel-kalem ile zorlanarak baskı devreyi çıkarmaya çalışırken arkadaşım bu Proteus programından bahsetti, baya iyi ve külfetten kurtarıyor gibi gözüküyor tabi ben daha çok yeniyim.O yüzden buradayım :)

Yapmak istediğim şey şu, eski devre kartının üzerindeki dişi pinlere direkt olarak erkek pinli bu yeni devre adeta lego parçaları gibi birbirine geçmeli yani anahtar kilit uyumunu göstermesi gerekiyor.Bunu çok uğraşarak kalemle çizebilirim ancak yeni bir şey öğrenmek ve daha karmaşık şeylerde bu ilkel yöntemi kullanmak istemiyorum.

Kafamdaki sorular :

Bu programa dişi veya erkek pinleri nasıl ekleyebilirim?

Kullanacağım bir sensör var ancak proteus içinde ve internettede araştırdım ancak bulamadım bu durumda genelde biz çiziyormuşuz ekliyormuşuz.Bu tarz parçaları bulabilceğimiz bir veritabanı kütüphane veya bir website var mı?


Kullandığım Program : Proteus 8 Professional (SP0)
 
package -connector içerisinde vardır
 
Açıkçacı bende proteus yada çizim simülatör programlarını detaylı öğrenmek istiyorum. Bu iş için gerçekten çok zaman ayırmak ve okumak gerekiyor. Basit bir başlangıç için youtube videolarını izlemek ilk başta çok faydalı oluyor. Sizede tavsiye ederim.

Ancak daha derin bilgiler için çok uğraşmak gerekiyor.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst