Program kontrolü ile elektrik açma kapama devresi yardım?

HaSaN_2144

Üye
Katılım
10 May 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
arkadaşlar benim düşündüğüm belki böyle bişe vardır bilemiyorum.

mesela pirizden gelen akımı bir ahtar gibi açıp kapama şeklinde ama bu işlemi uzaktan kablosuz yapmak istiyorum. bilgisayarda oluşturabileceğim bir programla yönetmek istiyorum. bunun için wirelles veya bluetooth frekanslarıyla mı yapmalıyım leptoba extra bişe takmak istemiyorum.

yoksa ben boşuna mı kafa yoruyorum hazırı varmı bu devrenin nasıl yapabilirim yardımcı olun lütfen ustalarım

saygılar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yapmak istediğini tam olarak anlamış değilim.Biraz daha açıklayıcı bilgiler verirsen yardımcı olabiliriz.Benim anladığım pc aracığı ile elektrik prizine bağlı olan kendi bilgisayarım dışında :) cihazları kontrol edebilirmiyim .Eğer böyleyse viasul basic te yazacağın basit bir program ve pic mikroişlemci ile yapacağın rf alıcı verici devreler ile sorunu çözebilirsin.Google rf alıcı verici yaz mutlaka işine yarayacak hobi olarak yapabilieceğin şeyler çıkacaktır.
 
hayır ustam yanlış anladın

pirizlerin üzerinde bir şanter olurya onu otomatikleştirmek istiyorum yani uzaktan açıp kapamak istiyorum ve bunu da kablosuz olarak bilgisayarım üzerinden gerçekleştirmek istiyorum umarım anlatabildim.

saygılar
 
bu proje ilerde çok lazım olacak buraya yazdım okursunuz :D ben yaptım biraz zaman aldı ama güzel oldu.
 
Legrand ürünlerınde, uzakdan kumanda sıstemleı var, lambaları acıp kapama vs. gıbı, bır de onu ınceleyiniz..
 
enerji sevyer arıyorum marka ve isim konusunda yardımcı olursanz sevinirim..
 
en basitinden uzaktan kumandalı bir araba al içini sök yada hazır RF alıcı verici devreleri var onlardan da alabilirsin kendinde yapabilirsin radyo ferekansı olursa daha ii olur daha sonra RS232 portunu c/c++ gibi bir programlama dilini kullanarak çıkış verdireceksin google da arasan bir sürü örneği var onuda kumandaya bağladın mı hazır :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst