profilo ultra line standbydan çıkmıyor

alp_caner

Üye
Katılım
7 Ara 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Slm değerli ustalarım.Elimde Profilo Ultra Line-pt90j 00ta083e şase bir televizyon var.Bu televizyonu prize takınca kırmızı ışık yanıyor fakat açılmıyor,p+ tuşuna basınca yatay trafosunun olduğu kısımdan yerini tam anlayamadığım biyerden küçük bi ses geliyor kırmızı ışık sönüp tekrar yanıyor ve televizyon açılmıyor.LM 7805 ve LM317'yi değiştirdim fakat genede açılmıyor.Besleme katında 5 watt 6k5 ohm taş direnci,smps entegresi TDA 16846 entegresini,smps transistörü 3N60'ı ve horizontal trafosunun yanındaki 6k5 ohm direnci arızalı oldukları için değiştim.Acemi olduğum için besleme voltajları varmı yokmu bilmiyorum.Horizontal transistörü olan BU 2508DF yide ölçtüm sağlam ve burada 115 volt gerilimde ölçtüm fakat çalışmıyor.Aşağıya bu televizyonun devre şemasınıda ekledim.Lütfen yardımcı olabilir misiniz,herkese kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • pt90j-00ta061a-00ta083e-sema.pdf
    445.1 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
başkasına akıl vermişsin ama dediğini yapmamışsın alp caner.önce horizontal transistörünü bir sök,ölç bakalım.transistör boşta iken çalıştırıp dene,besleme voltajları tamam mı? arıza beslemeden mi yoksa horzontal devreden mi belli olsun dimi..
 
sayın hakan1846 ustam ben acemiyim ve transistörü ölçtüm oda sağlam, 115volt gerilim geliyor transistöre.boşta çalıştırmayı denemedim ne olur ne olmaz diye,köyde ikamet ediyorum elime malzemelerde kolay ulaşmıyor maddi imkanlarımda kısıtlı ve devreye zarar vercek bişey yapmakta istemedim hakan ağabi.besleme voltajları konusuna gelince ölçmedim çünkü nerden kaç volt ölçmem gerektiğinide bilmiyorum.besleme katındaki 6k5ohm 5 watt direnci tda 16846 yı besleme 3n60'ı ve ve horizontal katında arızalı olan 6k5ohm direnci değiştim ustam.yanlış anlaşıldım sanırım ben bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum insanlarada ağabi.ve ben bilgilerimide forumlarda araştırarak siz değerli ustalarımdan öğreniyorum başka bi imkanım yok çünkü ağabi.saygılar kolay gelsin.Buda bu şasenin devre şeması ustam.
 

Ekli dosyalar

  • pt90j-00ta061a-00ta083e-sema.pdf
    445.1 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
ekteki dosya üreticinin yayınladığı devre şemasıdır,resim veya vidyo kaydedip buraya yüklemeye çalışacağım müsait olduğumdada.
 
Digitalle hor. tr. ölçtüğünde kısadevre olsa bile ötmeyebilir zira 20-50 ohm a kadar öter. Ayaklarda 320 ve üzeri değer görürsen sağlamdır. Değişen parçaları nasıl tespit ettin ayrı mevzu. Smps çıkışındaki diyotlardan voltaj ölç. Duyduğun sesi tarif etmelisin, cik cik şeklinde ise hr. tr. veya EHT trafosu. şaeyt Tr ise bu bölgede soğuk lehim kontrolü yapıp gider, soğuk lehim yok ise yolları takip ederek 10 mF 63v kond mutlaka değiştir.
 
Son düzenleme:
sayın by levent dijital ölçü aleti kullanıyorum pek kaliteli bişey değil zaten ama bu tv'nin besleme katında zaten sorun vardı önceden,saydığım parçaları bu yüzden değiştim.onları değişene kadar tv hiç çalışmıyordu.transistörü ölçtüm 1.base 2.collector3.emiter base collector arasında 441 değerini okuyorum base emiter arası ölçümdede 22 değerini okuyorum bozuk olsa hiç değer okumamam yada ölçü aletinin ötmesi gerekmez mi ki? diğer ölçümlerde değer okunmuyo transistörden.cik sesine benzer bişeydi seste.bugün besleme voltajlarını ölçmeye kalkıştım smps trafosu çıkışından,onu yaparkende trafonun bacaklarını kazayla kısa devre ettirdim sayın by levent,şok cihazına benzer bi ses çıktı trafoyla,beslemede pert oldu ustam.sanırım ölçü aletimde ordan payını almıştır.bende mecbur emekliye ayırdım tvyi.böylelikle acı bir sonla bu sorunu çözmüşte oldum sayın by levent.iki kere tv tamir etmeye kalkıştım ikisindede başarısız oldum moralde sıfırın altında eksi bir ustam.saolun ilgilendiğiniz için allah razı olsun sayın by levent çok teşekkür ederim yardımınız için.
 
bu konu kapanmıştır arkadaşlarım ve değerli ustalarım ilginiz için herkese çok teşşekkür ederim,herkese kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,216
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst