profilo acm8082 arıza

husnutan

Üye
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
164
Puanları
1
Yaş
54
arkadaşlar bu makina çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra duruyor ve program sonu ve hazır lambaları flash yapıyor.arıza hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum.
 
Makine çalıştıktan 8 dakika kadar sonra yapıyorsa ısıtıcı problemi olabilir. Bosch ürünlerin dökümanlarını paylaşmadığından arıza kodlarını anlayamıyoruz.

Daha evvel forumda bu cihazlarda test moduna nasıl girildiğini açıklamıştım. Test moduna girerek parça sağlamlığı kontrolü yapın isterseniz.

1 ve 2. fonksiyon düğmelerini basılı tutarken program düğmesini sentetikler 30'C programına getirip eliniz tuşlara basılı olarak bekleyin. Makine test programına girecektir (çalışıyor ve hazır lambaları yanar) Girmiyorsa 1 ve 3. tuşlara basarak deneyiniz. Modelden modele değişebiliyor.

Makine test programına girince program düğmesini 90'C konumuna alıp starta basın. 2 ventil aynı anda devreye girerek ısıtmaya yetecek ölçüde su alacak ve ısıtmaya girecektir. Bu aşamada hata verirse ısıtıcıda hata olduğu anlaşılabilir. Rezistansı, NTC'yi ve elektronik kartı sırasıyla kontrol edin.

Hata kodlarından "çalışıyor"un yanıp sönmesinin motor, "hazır"'ın yanıp sönmesinin ise kapak açık/kilit arızalı manasına geldiğini biliyorum sadece.
 
arkadaşlar bu makina çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra duruyor ve program sonu ve hazır lambaları flash yapıyor.arıza hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum.

ER-5 Hatası: NTC haberleşme hatası .
Çözüm:
1) NTC ortam ısısında yaklaşık 5 Kohm degerinde olmalı!
2) NTC Kart kablo ve soketleriniz 5volt (+/-)gerilimi taşıyormu?
3)Kartınızdan NTC gerilimi (+/-) 5 Volt geliyormu?
Bu gerilim ısıtmalı programlarda 8 dakika sonra NTC çıkış soketinden okunur!
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst