profilo acm 2070 tr ısıtmıyor.

duravus

Üye
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
12
Puanları
1
slm ustalar.makinanın rezistansı bozulmuş.ölçümlerde arızalı çıktı yenisini taktım fakat tekrardan suyu ıstmadığını farkettim.rezistans uçlarına ölçü aleti bağlayarak makinayı 90 derecede çalıştırdım fakat ölçü aletinde voltaj okuyamadım.(ölçü aletinin kademesi ac 750v).kabloları ve termostadı kontrol ettim sağlam görünüyorlar.bu aşamadan sonra ne yapmalıyım.
 
Merhaba.Rezistansı yerinden söküp açıkta 220 vac ile yani direk Şebeke elektriği ile besleyin,iyice ısınıyor mu buna bir bakın.Termostatı da yerinden söküp bulb (Duyarga ucunu) çakmakla dışarıdan ısıtırken ayalanan bir derecede,örneğin 80 santigrad derecede açma-kapama kontaklarının kendiliğinden açma-kapama yapıp yapmadığını (Mutimetre ile omaj kontrolü yaparak) iyice komtrol edin.Ama öncelikle de kablo başlarındaki mevcut kablo tutucularının pas,kir,toz,oksit,vb. etkilenimlerden çok uzak ve çok gevşek olarak vu yerine geçmeyecek şekliyle uçlarını pense ile gerekirse biraz kapatın.Kolay gelsin.
 
ilginiz için teşekkür ederim.bu dediklerinizi buraya yazmadan önce yaptım.rezistans gayet güzel ısıtıyot.termostada çakmakla ısıtarak omajı kontrol ettim.problem gözükmedi.kablolarda voltaj verdim kablo üzerinden ısıtmayı sağladım.ama problem devam ediyor.
 
öncelikle
elektrikten anlamıyorsan can güvenliği için elleme derim
ama elektrikçi isen rezistansa çalışır konumdayken enerji gelmediğini söylüyorsun yükte termostat sağlam gözüküyormu,ona bak devrede termistör gibi eleman varmı ona bak derim.termostata eneji direkmi veriliyor.
 
makina üzerinden gördüğüm kadarıyla ısıtıcının bir ucu prosestada girip oradan anakarta giriyor.rezistansın diğer ucu ise direkt olarak anakarta giriyor.rezistansa monteli termostad var.onunda bağlantısı direkt anakarta giriyor.termostadın bu devrede nasıl çalıştığını bilmiyorum yanlız.boşta görev yapıyor gözüküyor.
 
Anakarttan rezistans için gereken 220 vac tam olarak termostat arada termistör varsa ondan seri geçip ve rezistanstandan da seri geçecek şekliyle makine ısıtma modundayken tam olarak da çıkıyor mu,onu multimetre ile ölçebildiniz mi? Kolay gelsin.
 
rezistans üzerinden paralel olarak tam ısıtma modunda ölçsek aynı şey olurmu yoksa seri bir lamba mı başlamamız gerekiyor araya tam olarak anlamadım.
 
Anakarttaki röleyi ve sürücü devresini kontrol et.
 
anakartta 3 tane röle var.hepside ısıtıcı içinmi acaba.
 
resiztans bir dirençtir. bozulduğunda açık devre olur sadece.
eğer ki voltaj alamıyorsanız bu durumda ona giden röle ve termistörleri kurcalayın derim.
röle bozulmuştur termistör arızalıdır bir bakın ınların girişinde elentrük var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,164
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst