Profilo ACM 2070 kapı kilidine 145 volt elektrik geliyor

Katılım
28 Eki 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
47
Konum
Aksaray
Arkadaşlar kolay gelsin. Uğraştığım bi çamaşır makinesi var. Kapı kilidine 145 volt elektrik geliyor o yüzden kapıyı kilitlemiyor. Program seçip başlat düğmesine basınca çalışma lambası da yanmıyor. Acaba hata kartın neresindedir_??
 
İlk yapmanız gereken makineye gelen 220 vac güç kablosu ucundaki pabuçları makine girişinden ayırıp 220 vac’nin geldiği pabuç uçlarından avometredeki ac ölçümünde (Avometre yoksa 100 watt.lık ampul bağlanıp yandığı görülerek) 220-230 vac’nin mutlaka (Net olarak) okunması gerekiyor.Toprak kablo ucu (Makina gövdesine bağlı) ile faz arasının 220 vac veya ona çok yakın değerde olması gerekiyor.Bu değerler okunmuyorsa güç kablosunu içten avometreyle,sesli omaj ölçümünde, tek tek kablo ölçümünü yapıp sağlamlık testini yapın.Bu test olumlu çıkarsa prizden nötr’ün sağlıklı (tam) gelip gelmediği (Faz geldiği ama nötr gelmediği için,çalışma lambası faz,nötr hattı tam gelmediği için yanmadığından) veya toprak hattıyla nötr’ün yanlışlıkla yer değiştirip değiştirmediğini öncelkle araştırın.K.K.K.R.si varsa bu prizdeki yanlış yerleşimde zaten faz-toprak makine beslemesi olarak girerse atacaktır,ama K.K.K.R.si yoksa sadece iç kısa devrede otomat atacaktır.

İlk kanaatim makinanın bir kart arızası şeklinde değil,yani elektronik kart içinden,bu kilide 220 vac’yi veren mekanik röle,SSR (elektronik röle) arızası şeklinde değildir,kendi düşündüğüm iyi bir senaryoya göre.İlk etaptaki önerim topraklı priz-topraklı fiş-3’lü güç kablosundan faz,nötr ve toprak şeklinde, 220 vac’nin çok sağlıklı gelip gelmediğini iyice kontrol etmeniz şeklindedir.Kolay gelsin.
 
Aklımdaki 2. iyi ve diğer bir senaryoya göre; 220 vac açma-kapama anahtarına kadar gelmiş olup,anahtar bozulmuş olabileceğinden,ne çalışma (neon) lambasına,ne karta,ne de kapı kilidine 220 vac tam gitmiyor olabilir. Anahtarın öncesi ve sonrasındaki çıkış uçlarında, avometreyle ac ölçümünde 220 vac’yi,anahtar öncesinde okuyup da anahtara tam basılı (Kapalı) iken hiç göremeyip, örneğin sadece 145 volt ac’yi bu anahtarın çıkış uçlarında görürseniz,bu anahtar bozuk demektir,değişmesi gereklidir.Kolay gelsin.
 
Eyvallah ustam sağolasın. Benim atölyede elektrikte bır sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü gun içinde defalarca farkı marka ve modellerde makine deniyorum. O arıza sadece bu makinede var. Anahtar senaryosunun peşine düşecem bakalım ne çıkacak. sonucu sana bildiririm. Kolay gelsin
 
Oyun bozanlık yapan parça kartın üzerindeki minik açma kapama anahtarı çıktı. Temizledikten sonra düzeldi. Ustam sen benim işimi kolaylaştırdın , Allah da senin işini kolaylaştırsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,218
Kullanıcılar
449,836
Son üye
oguzhankonak

Yeni konular

Geri
Üst