Prize golyat takınca bütün apartmanın şarteli atıyor

Katılım
18 Mar 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
merhaba arkadaşlar öncelikle. 4 odalı evin sadece 1 tanesinde bu sorun var viko makel ne marka olursa olsun bütün 3 lü golyatları denedim odada 1 tane priz var golyat takarak çoğaltmak istedim ama taktığım saniyede aşağı panodaki genel şartellerden 2 tanesi kapanıyor. ayrıca bizim evdeki tüm şarteller atıyor asansöre kadar kapanıyor. ama 3 lü priz de böyle bir sorun yok fakat o prizden gelen 3 lü uzatmaya golyat takınca yine bütün apartman gidiyor. ne yaptıysam kime sorduysam bir cevap alamadım. en son buraya bir danışmak istedim.
herkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Pirizi açıp içine bakmadınızmı ? Sorun,pirizde olabilir.Değiştirmekte yarar var.
 
Son düzenleme:
enteresan bir durum ama genede sadece iki şık var ya golyat bozuk ki oda baska yerde çalışıyor dediniz anladığım kadarıyla yada prizdir eviniz toki gibi konut evimi yoksa normal müstakilmi çünkü o tip konutlarda her daireye 3 faz girişi var sigortalarda yukardan aşaği kadar atıyor dediğinize göre boyle bir durum olabilir belkide prize 2 faz bağlanmıştır yanlışlıkla kontrol kalemi ile bir bakın derim olcü aleti yoksa ikisindemi yoksa birindemi faz var..Eğer iki faz varsa işi bilen birini çağırmanız lazım
 
Bahsettiğiniz prizde, nötr-topraklama iletkenleri yer değiştirmiş olabilir. Bu nedenlede, KAÇAK AKIM RÖLESİ atar. Sizin, sigorta dediğiniz de KAR dır.Ve üç fazlı olduğundan tüm apartman elektriksiz kalmaktadır.
Ben, aydınlatma tesislerinde gerek ana sigorta gerekse KAR ların 3 faz değil de, tek tek monoafaze yapılmalarını savunmaktayım. Her hangi bir fazdaki arızada, o fazın sigortası ve KAR ı atar vede tüm bına veya tesis elektriksiz kalmaz.
 
3'li priz aynı prize taktığın da sorun yok mu? Bir cihaz takıp denesene o prize? Golyatı farklı prizde dene. Detaylı bilgi vermen lazım.
 
..golyat dediğiniz çoğaltıcıda sorun olabilir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst