Prizden çekilen akımı sınırlamak için ne yapılabilir?

ahabu

Üye
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
260
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar benim öğrenmek istediğm şey şu, iş yerinde çalışanların sadece ofis araçlarını kullanmasını (yazıcı,bilgisayar,vb) kendi getirdikleri ısıtıcı ve su ısıtıcıları gibi cihazları kullanmamasını istiyorum. bunun için ne yapmam gerekir? fikiri olan var mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Biraz masraf ve birazda tadilatla belirlenbiş bir akımın üzerinde akım çekildiğinde prizin elektriği kesilebilir (Bu durumda ofis araçlarınında elektriğide kesilecektir).
Siz en iyisi personeli kullanmamaları konusunda ikaz edin (Tabi üşüyorlarsa onuda siz çözeceksiniz). :)
 
o prizin hattını belirler ve çok düşük amperde birde sigorta o prize taktırırsınız olur biter.. benim naçizane düşüncem
 
Problemsiz sıkıntısız ömürlük bir çalışma olsun derseniz, Kesinlikle deneyimli bir mühendis ile görüşün. İstediğiniz işlem çok basit. Teknik lise lise 1. sınıf öğrencisi bile istediğiniz işi yapar. Fakat uzun ömürlü güvenli sağlıklı, mantık hatası olmayan bir çalışma olmalı mademki iş yeri için ise. Basit düzenekler yerine başarılı uzun ömürlü kullanışlı anahtarlama devreleri atılması gerekir benim kanaatimce.Bunun bir çok örneği mevcut. Ayrıca hangi cihaz ne kadar çekiyor bunu bilmek gerekir ki siz ne kadar bir sınırlama yapacaksınız,belirlensin ona göre devre tasarlansın. Ayrıcaa Diyelimki acil bir durum var ve o sınırlandırma yaptığınız priz üzerinden akım sınırlandırmasını kaldırmanız gerekiyor, bunun için ise sizin ulaşaabileceğiniz bir ayar kısmı yapılmalı vs..Uzun mevzu yani bırakın işçi emekçi çayını demlesin :D D:
 
ben bu iş için termiklı sıgorta kullanmıştım meyvesınıde aldım tavsıye ederım dene
 
ustam termıklı dedığım geç atan w-otomat dıyeyım daha mantıklı içini açmiştım sigortanın termiklerde kullanılan isiyla fiziki değişiklığe uğrıyan metal var prizlerden çekılen akim isitici vs olursa sigorta içindekı metalda değişime uğrayıp kontağı kapatıyor
 
Bahsettiğiniz C tipi otomatlar sanırım. Arkadaşın isteği çok basit olmayacak.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst