Prizde Toprak Hattı İle Nötürü Yer Değiştirme?

Evlerde nötr hattı yerine toprak hattını kullanırsak,kullandığımız küçük güçlü cihazlar çalışabilir.Ütü,saç kurutma v.s. gibi cihazlar ise normal çalışmayacaktır.Denemeyi düşünenler için yazayım dedim.Kolay gelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar konuyu kısaca özetliyim.Konu olarak buraya açım yalnış yerse kusara bakmayın.
Ben 7 daireli bir apartanda oturuyorum.7 daireden 6 sına elektirik faturası 100 Tl ve üzeri gelirken üst komşuma 20-30 Tl arası geliyor.(5 kişilik çekirdek aile)
Şimdi ben biraz araştırma yaptım dediler ki evdeki bir prizde nötür ve toprağı yer değiştirirsem ve ev aletlerini burdan kullanırsam faturada düşüklük olurmu.Sayacım akıllı sayaç.Ve bir de şunu sormak istiyorum , benim dairemde toprakta faz olurmu?

Şimi bunları soruyorum çünkü ben bu insanı teke şikayet edicem.Yada ne gibi birşey kullanıyor bu insan...Saygılar kolay gelsin.
öncelikle mrb diyeyim kardeş bak öncelilikle şunu belirmek istiyorum aydem veyatedaş şirketleri elektirik kaçağı olarak onu nitelindirmez sayaçdan çıktıkdan sonra kanca düşürülmedikden sonra veya sayaçdan önce kaçak kablo çekmedikden sonra ona şirket bişi yapamaz şirket bişi yapacak olsa az elektirik tasaruflu diye cihaz satmazlar gelelim senin şu topraklama nötür konusuna olay şu nötür denen kablo fazla birlikde gelirtaki elektirik kaynağından yani barajdan o saatle birlikde bağlanır topraklama ise bulunduğunuz bina yapılırken binanın altına bakır veya galvaniz saca monte edilmiş oraya bir kablo bağlanıp elektirik panosuna bağlanır sebebi ise elektirik kaçağı olunca evdeki cihazlara zarar vermesin fazla gelen elektirik akımını toprağa versin diye kullanılan bir kablo ama sadece kaçak elektirik akımını almayıp yerden size nötürde sağlamaktatdır nötür sağladığı için evdeki nötürle topraklamayı yer deyiştirdiğinde nötürü yerden aldığı için tüketim az olur ama sakıncalarıda çok büyük o elektirik panosunda elektirik kaçağı oldumu kullandığınız cihazlardada elektirik olur oda insanı çarpıp ölümüne yol açabilir kullanılması %99 tehlikeli bunu bilgilerinize sunarım J_B_Y
 
bence şikayet etmeden önce sayaç panosunun kontor edilmesi lazım adam kaçak kullanımı senin tesisat üzerinden de yapabilir bu nedenle elektrik panosu ve kofraya bakmasında fayda vardır ikinci husus ise nötr ve toprak aynı mantıga hizmet eder yani evinde kaçak akım sigortası yoksa nötr ve toprak yeri degişse bile cihaz çalışmaya devam eder oda şu şekilde bina yapılandırılmasında yapan elektrikçi sıfırlama hattını düzgün bir şekilde yaptıysa yani toprak yerine moloz hattı üzerine çaktıysa bu sistem çalışmaz istanbul genelinde 0.4 ve 0.5 volt altına düşmez
 
ilginc bir olay demek lazım.
 
Şöyle birşey mümkünmüdür?

2 daire var, a ve b diyelim.

Mal sahibi, A' nın fazını B ye de çekiyor bazı prizlere. Ama kendi nörtlerini kullanıyorlar.

Yani her ikisi de yasal elektrik kullanıyor ama B nin faturasının %50-60 ını, A dairesi ödüyor.

Bu ihtimal nedir?
 
Şöyle birşey mümkünmüdür?

2 daire var, a ve b diyelim.

Mal sahibi, A' nın fazını B ye de çekiyor bazı prizlere. Ama kendi nörtlerini kullanıyorlar.

Yani her ikisi de yasal elektrik kullanıyor ama B nin faturasının %50-60 ını, A dairesi ödüyor.

Bu ihtimal nedir?

Ya arkadaşım Allah rızası için yazı yazmasını öğren. Ne yazdığınızın farkında mısın ? Ne anlattığın şey belli ne de sorduğun soru belli değil. İlginç ilginç fanteziler kurmayın.
Giriş-gelişme-sonuç???
Bu gidişle serbest konular bölümüne Türkçe dil bilgisi konularını işlemeye başlayacağım.:D
 
Nötr yazacağıma nört yazmışım özür dilerim, ama bunu sıkıntı etmenize üzüldüm :)

Anlatamadıysam da boş verelim... internet ortamı, geç saatlerde yazıyoruz, binbir türlü sıkıntılarımız var hayatımızda; hataların olmamasına şaşarım. Son 1 haftadır 20 saat uyku ya uyudum ya uyumadım. Derdimi anlatamamış olmam, benim hayal dünyam ve yeterliliklerim konusunda sizlere yorum yapma hakkı vermemelidir.

Özce: Benim eksikliklerimi, kendi bilgilerinizle birleştirip anlatılmak istenene ulaşmanızdır.

Sizden ricam, nört kelimesini nötr ile değiştirip sakince tekrar okumanız. Eğer yine olmadıysa belirtiniz, ben de yöneticiye ulaşıp mesajımı sildireyim.
 
Sayın Kurt_Kurt yanlış anlaşılma var. Mesele nötr kelimesi değil. Derdinizi tam olarak anlatamamışsınız.
Sordugunuz soru ile anlattıgınız birbirine uymuyor.
İş hayatınızda kolaylıklar dilerim. Bayramınızı kutlarım, eğer sizi kırdıysam da hakkınızı helal ediniz.
 
Yok, beni kırmadınız rica ederim.

İnsan, kafasındaki şemayı kelimelere dökerken yanlışlar yapabilir. Ben iyisi mi bu akşam eve ulaşabilirsem basit bir şekilde çizip resim olarak yükleyeyim, daha net olur.

Size ve tüm forumdaşlarıma iyi bayramlar dilerim şimdiden :)


KontrolKalemi Mobile.
 
Elbette ki yardımcı oluruz. Net olarak atlatıp görsel ifadelerle de zenginleştirirseniz daha iyi olur.
Olgunlugunuz için sizi tebrik ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst