power supply

fullblack

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar, bilgisayarımda power supply den kokular geldi, açtım baktım power supply i makaronla kaplı bir parça simsiyah olmuş bu parçanın ne olduğunu nasıl bulabilirim, yuvarlak kondansatör olabilirmi, üstü makaronla sarılı siyahlaştığından yazısı modeli yazmıyor
 
bak yaninda da ayni elemandan var ve giris katina benziyor o yuzden sistemi korumak icin kullanilan VDR*(varistor) olabilir.power supply a asiri voltaj gelmisse yanmis olabilir giris katindaki sigortayida kontrol etmeni oneririm.ayrica power supply arkasindaki eger varsa 110v/220v anahtarini kontrol et yanlis yerde olabilir.
 
Resimden bakınca kondansatöre benziyor ama net birşey söylemek zor, ps biraz eskiye benziyor, eğer mümkünse yenisini al derim. yok eğer yanan malzemeyi değiştirip enerji verirsende, mutlaka anakarta takmadan çıkışlarını test et. board ta girmesin.
 
Hiç riske girme bence imkanın varsa yeni bir power supply al. Devrenin diğer kısımlarıda zarar görmüş olabilir.
 
Psu'lar nispeten karmaşık yapıda cihazlar olup tamiri güç ve pc'nin ucuz elemanlarından olduklarından, sigorta atması dışındaki arıza durumlarında yenisiyle değiştirmek en akıllıca olanıdır.Sigorta değiştirdikten sonra bile,yalnızca konnektördeki yeşil-siyah kablolar birbirine temas ettirilerek, pc'nin anakartına monte edilmeden,açıkta manuel olarak çalıştırılması bu yolla sağlanmalı,şayet düzgün çalışıyorsa(Sorun yoksa zaten fan devreye girer.)ancak o zaman anakarttaki soket-konnektör bağlantıları yapılıp pc ancak o zaman çalıştırılmalıdır.Devre kartının yarısına kadar ayrıca aktif 220 volt ac.elektrik akımı taşıdığından kapak açıkken devrenin diğer başka yerlerine çıplak elle dokunulmaması emniyet açısından şarttır.Kolay gelsin.
 
Hiç riske girme bence imkanın varsa yeni bir power supply al. Devrenin diğer kısımlarıda zarar görmüş olabilir.

Bencede çok dğru yere parmak basmıs anakartı yakabılırsın bus ana daha pahalıya patlar ver 25-30 tl bosuna yazık etme dıger parcalara
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,469
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst