Power Supply İle Araba Teyp'i Calıştırma (Burak Acil)

Burak Acil

Üye
Katılım
5 Nis 2013
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
34
Öncelikle Merhabalar.

Herkezin Araştırdıgı ve Bulamadıgı Bir Konu Sanıyorum. Cünkü Bende İlk Yapmaya Kalktıgımda Bulamamıştım. O Yüzden Bulamayanlar İçin Buraya Ekleyeyim Dedim.

ADIM 1

Power Supply'den Gelen SARI ve SİYAH Kablo Harici Bütün Kabloları Kesin.

ADIM 2

Oto Teyb'inizde Bulunan SİYAH (Şase) Kablosunu Power Supply'deki Bütün SİYAH Kabloları Toplayarak Birleştirin.
ADIM 3
Power Supply'den SARI (Kontak) Kabloları Toplayarak Oto Teyp'inizden Gelen SARI ve KIRMIZI Kablolar İle Birlikte Birleştiriniz.
ADIM 4
Bu Anlattıklarımı Yaptıktan Sonraki Hali Şu Sekilde Olacaktır.

SANY7677.jpg

ADIM 5 (Hapörleri Baglama)

Oto Teyp'inizde Bulunan YEŞİL ve YEŞİL/SİYAH Kabloları Arka Sol Hapörler İle Baglantısını Yapınız.

ADIM 6
Oto Teyp'inizde Bulunan MOR ve MOR/SİYAH Kabloları Arka Sag Hapörler İle Baglantısını Yapınız.

ADIM 7
Bilgisayarınıza GÜÇ Verdiğiniz Kabloyu Power Supply'e Baglayarak OTO TEYP'inize Güç Geldiğini Göreceksiniz.

VEE SONUC


HAYIRLI OLSUN.




 
Güç kaynağının yeşil kablosunu şaselemeden çalıştırmayı nasıl başardınız ?
 
Güç kaynağının yeşil kablosunu şaselemeden çalıştırmayı nasıl başardınız ?
eheheeh :D:D bende onu merak ettim önce Ama sonradan ıyıce bakdım kı Arkadas Her teyp'in aynı Standart renklerde baglantısı fılan var sanıyor.. ve ekliyor paylasılırsa gereklı işlemler yapılacakmıs vs vs ..

İnş kimse paylaşmaz :)
 
eheheeh :D:D bende onu merak ettim önce Ama sonradan ıyıce bakdım kı Arkadas Her teyp'in aynı Standart renklerde baglantısı fılan var sanıyor.. ve ekliyor paylasılırsa gereklı işlemler yapılacakmıs vs vs ..

İnş kimse paylaşmaz :)


Yaptığı birşey olsa neyse zaten internette dünya kadar paylaşım var saki birtek kendisi biliyorda paylaşılırsa işlem başlatacak..

herkesin arayıpta bulamadığı konu bumu yani internete psu yazsan bile bu konu çıkıyor

Otomasyon"https://www.google.com.tr/search?q=bilgisayar+g%C3%BC%C3%A7+kayna%C4%9F%C4%B1+ile+teyp+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rma&um=1&hl=tr&source=lnms&sa=X&ei=VqlgUffBE47asgajjIHgAw&ved=0CAkQ_AUoAA&biw=1366&bih=643"]https://www.google.com.tr/search?q=bilgisayar+g%C3%BC%C3%A7+kayna%C4%9F%C4%B1+ile+teyp+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rma&um=1&hl=tr&source=lnms&sa=X&ei=VqlgUffBE47asgajjIHgAw&ved=0CAkQ_AUoAA&biw=1366&bih=643[/URL]

https://www.google.com.tr/search?q=...16,d.Yms&fp=c073f97b9f498a98&biw=1366&bih=643

https://www.google.com.tr/search?q=...16,d.Yms&fp=c073f97b9f498a98&biw=1366&bih=643

Kolay gelsin
 
arkadaşlar arkadaşimiz yapılan bışeyde olsa yapmış başarmış bırınden görerek yapmamiş umarım çünkü guç kaynağıni açip kapatan yeşil kabloyu nereye bağladığını unutmuş veya bu işi yapmamiş yınede tebrık etmek gerek bunu yapamıyan elektronikçi arkadaşlarımız var
 
Sondaki notu gıcığıma gitti o olmasaydı + puan alabilirdi benden ;)
 
Arkadaşımız tek bir anahtarla bizim içini ayrıca tam göremediğimiz şekliyle de bu sorunu ayrıca çözmüş olabilir.220 volt ac.yi devre kartına,anahtardan seri olarak geçirmeden direk soketten girdiği şekliyle verebilir.Sonra içerdeki ve ups üzerindeki açma-kapama anahtarını, yeşil-siyah tetikleme butonu yerine içerde anahtar monteli iken kullanmış olabilir.Yani bir kere açıp kapatarak(Tetikleme yaparak da) psu'yu açmış bulunabilir,bunu videoda ayrıca detay olarak da göstermemiş ve psu ilk çalışırken de video çekime başlamamıştır.

Diğer taraftan eski "pentium r" psu cihazları, yeşil-siyah tetiklemeli değil,sadece 220 volt ac. girişinden seri bağlı beyaz-mavi,siyah-kahverengi kablolarının, çifli açma-kapama anahtarının (4 uçlu) ile direk açılmasıyla çalışıyor bidiğimiz gibi.Arkadaşımız bu eski tip anahtarla açmalı tipteki eski tip psu'yu açmada,direk tek bir anahtar (Normal şimdiki psu'larda bulunan) bağlantısıyla da bunu yapmış olabilir.Beyaz-mavi olanı direk bypass eder(Uçlarını direk birleştirir),siyah-kahverengi olanını anahtardan seri olarak geçirtip, içten psu'ya bağlarsa da,anahtarı çevirip tam açtığında,psu'yu direk olarak da çalıştırmış olur.(İşi bittikten sonra da,her iki halde de,fişi prizden çekmek şartıyla tabiki.Çünkü elektrolitik kondansatörler ve psu devresi fişteyken,az da olsa küçük bir elektrik akımını çekmeye devam edecektir,faz ucunun direk olarak psu'ya girmesiyle,hepimizin de bildiği gibi.)Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Şimdi nerde o eski psu lar
 
Öncelikle Yeniden Merhabalar.

Bazı arkadaşlar Şaşe'yi nereye bagladıgımı Soruyorlar. Fakat Güç'ün 2006 Casper Serisinin Güc'ü oldugunu söylemeyi unuttum kusura bakmayın.

Fakat arkadaşlarımız bunu okumadılar sanırım. Ben klima ve oto elektrik üzerine bilgi alıyorum. Eski bir Güç ile yapılabilen bir şaşe ve calıştırma stili bu kadar arkadaşlar. Fakat yeni olsa dediğiniz gibi Şaşe'yi baglama konusunda biraz takılırdım.

ADIM 2

Oto Teyb'inizde Bulunan SİYAH (Şase) Kablosunu Power Supply'deki Bütün SİYAH Kabloları Toplayarak Birleştirin.

Burayı okumadınız herhalde Şaşe'yi nereye baglandıgını yazmışım.

ve diğer soru : Yeşil kablolar ile ilgili.

Onlar Hapörler Cıkış Kablosu'dur Baglamadım Bilerek. Cünkü 2 Tane Arka Hapörleri Bagladım Yeterli benim için ha baglamak isteyen önü de arkayıda kullanır :)
 
Diğer soru : Anahtar ile ilgili.

Ben güç'ün içini acmaya gerek duymadım sadece PSU'dan cıkan kablolar ile teyp'in baglantısını yaptım. Şaşe'lerini bagladım. Güçünü verdim.

Anahtar ile acıp kapıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst