power factor hesabı nasıl yapılıyor

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,159
Puanları
31
Arkadaşlar power factor hesabı nasıl yapılıyor. PF ölçen cihazlar bunu neye göre yapıyor.

Bir trafonun watt cinsinden güücünü bulmak için PF ye ihtiyacımız var ama bunun bir formulu olmalı nedir bu formul tamam güç üçgeninden aktif güçle reaktif güç oranından elde ediliyorda sonuçta bu aktif ve reaktif gücü bulmak içinde cosfi değerine ihtiyacımız var. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim..

P=UxIxcosfi burdaki fi acısı nasıl bulunuyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Power Factor denen değer harmoniklerinde hesaba dahil edildiği cosfi değeridir. Bir sistemde harmonik üreten birden çok cihaz vardır bunların toplam bileşeni ise farklılık gösterir, gerilim harmoniklerinin de buna etkisi vardır, bir çok fonksiyonun etkili olduğu değerin kağıt kalemle hesaplanması mantıklı olmaz. Kabulden öteyede gitmez, ölçülmesi gerekir.

Cosfi değeri P/S 'dir.

Tanfi=Q/P 'dir. Arctanfi'den açıyı bulup açının cosinüsünü alarakta cosfi değerine ulaşabilirsiniz.

Sinfi=Q/S 'dir. Arcsinfi'den açıyı bulup açının cosinüsünü alarakta cosfi değerine ulaşabilirsiniz.
 
sayın yaşlı uzman benim buradaki amacım P değerini elde etmek verdiğiniz formullerde güç üçgeninde P ve Q değerlerini bularak fi acısı elde edilir fakat ben P değerini bulmak istiyorum zaten. Trafonun gücünü hesaplayabilmek için. Wattmetreler bu fi değerini nasıl hesaplıyor onu öğrenmek istiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst