Pnömatik Valf ISO1 Hız Testi

Katılım
21 Haz 2010
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
31
Aşağıdaki linkte bilinen pnomatik valf markalarının ISO 1(standart) valflerinin standart bir silindire 20 saykılı kaç sn'de yaptırdığını test eden bir video izleyebilirsiniz. Valfin bir silindiri hızlı bir şekilde şişirebilmesi için iyi bir tepki zamanına ve iyi bir akışa(debi) sahip olması gerekir. Umarım video bir fikir verir.

YouTube - ISO I Valve Flow & Response Comparison
 
Hız konusunda çok önemli bir marka daha var. MATRIX markası bu konuda çok üstün bir marka fakat ISO valf imal etmiyorlar. 1 ms nin altında cevap verme süresi ve yaklaşık 2000 Hz frekansa sahip pnömatik valfler var. PWM (Pulse Width Modulation) tekniği ile (elektrik motorlarındaki invertör mantığı) on-off valfler oransal da çalıştırlıyor. MATRIX ürünleri Vakumda da aynı işleri yapabiliyor.
Daha fazla bilgi isterseniz [email protected] adresine mail atabilirsiniz.
 
Eti Maden letmeleri Genel Mdrl
Bu linkte cevher zenginleştirme işi için yapılmış bir makinanın videosu var. İş Eti Maden de yapıldı, infared kamera ile farklı ürün algılanıp, sonra da hava yoluyla vurularak başka noktaya düşürülüyor. Böylece istenmeyen parçalar ayıklanmış oluyor. Valf hızının hissedilebilmesi için gönderdim.
 
MATRIX marka valfleri bir projemizde denedik fakat istediğimiz sonucu alamadık. Akışları çok düşük olduğu için 3 kanalı bir kullanmak zorunda kaldık. Küçük taneli ayıklama için alternatif bir valf olabilir. Bilgi için teşekkürler.
 
Hızlı uygulama için festo mhe4 serisi hızlı valfler ihtiyscınızı karşılıyabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst