Plc

Katılım
2 Tem 2015
Mesajlar
53
Puanları
1
Arkadaşlar iyi günler ben elektrik elektronik mühendisiyim.Su an bir fabrikada calisiyorum plc ögrenmek icin bütün elemanları ogrendim ama plc icindeki yazilima nasıl ulasırım bilemedim. Birde bu plclerin sümilingleri yok mu proteus gibi yardım ederseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Plc nin markasına göre. Hangi marka ise yazılımı değişir.
 
Plc içerisindeki yazılıma ulaşmanız için öncelikle ilgili PLC markasının editör programını bilgisayarınıza kurduktan sonra gerekli bağlantıyı yapıp (usb,ethernet,rs232) plc markalarına göre değişir.Porgramı bilgisayarınıza çekebilirsiniz eğer şifreli değil ise.
 
Tesekkürler yardımlarınız için umarım geliştiririz kendimizi
 
tia portal v13 ü kur kardeş
V13 demissiniz sayın eray kırımlı ancak misal olarak işletmede 312 CPU varsa Tia portal ile programlayamazsiniz en uygun çözüm
Ne tur CPU varsa üretim tarihinde bulunan step7 versiyonunu kullanmaktır ayrıca Tia portal da eski CPU larda genellikle firmware uyuşmazlığı çıkıyor ama tabiki Tia portal vazgeçilmez bir velinimet
 
CPU-312 TIA ile programlanır sadece eski Step7 ile programlanmış ise TIA ile müdahale yapılamaz. Ufak bir düzeltme.. Kolay gelsin.
 
CPU-312 TIA ile programlanır sadece eski Step7 ile programlanmış ise TIA ile müdahale yapılamaz. Ufak bir düzeltme.. Kolay gelsin.
Kullandığım 312 CPU ne yazıkki Tia v13 programlayamiyor. İsterseniz yarın size urun kodunu yazarım bir kontrol edersiniz v13 sp1 kullaniyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,541
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst