PLC ve Sürücü ile Motoru Kaldığı Yerden Devam Ettirme

omerciyes

Üye
Katılım
18 Haz 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
31
Selamlar. PLC konularında henüz yeni sayılırım. Birkaç sorum olucak projem hakkında sizlere. Elimde Samkoon SK-050AE ekran, Teco PLC TP03 30HT-A modeli ve Teco S310 sürücüm var.

Start butonuna bastığımda motor çalışmaya başlayacak. ilk "switch"i gördüğünde geriye doğru çalışacak. İkinci switchi gördüğünde ileri doğru çalışacak. Ben stop butonuna basıncaya kadar devam edecek. Stop butonuna bastıktan sonra tekrar starta bastığımda motor ileri giderken bastıysam ileriden devam edecek, geri giderken bastıysam geriye doğru devam edecek.

Aynı zamanda HMI üzerinden de start stop komutlarını kontrol etmek istiyorum. Ekrandan kontrol etmeyi ve motoru kaldığı yerden devam ettirmeyi başaramadım. Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Motor ileri giderken bir tane kalıcı biti set edersin geri giderkende reset. Daha sonra bu bitin durumunu sorgulayarak hangi yönde gittiğini bilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst