plc sistemlerinde akım trafosu neden kullanılır?

Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
PLC sistemlerinde akım trafosu ne amaçla kullanılır?Ne işe yarar?

Ayrıca sıcaklık kontrol kartlarının plc lerde nasıl kullanıldığı akım trafosu bağlanma özelliği olanı ve olmayanı ne anlama geliyor?

Bu konuda bilgi verir misiniz?Şimdiden tşkler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sn. santralkurdu PLC lere doğrudan Akım trafosu bağlanmaz. Ancak Çeviciler vasıtasıyla Akım bilgisi 0-10 V veya 2-20 mA. dönüştürülerek Analog giriş olarak bağlanır. Bunun amacı akım trafosunun bağlı olduğu hattan geçen akımı okuyup buna bağlı olarak herhangi bir işlem yapmaktır. (Örneğin; Bir motorun çekmiş olduğu akım ölçülüp, belli bir sınırı geçtiğinde durdurulması...)
 
tşkler.peki çevirici derken neyi kastediyorsunuz.hangi elemanlar?MAD042 die bi kart görmüştüm plc modülünde acaba bahsettiğiniz bu tip birşey mi?
 
Çeşitli çevirici modüller var ölçülmek istenilen farklı analog değerleri standart analog sinyallere (4~20mA, 0~10V gibi) dönüştüren ara elemanlar.

Mesela bunun gibi:
Klemsan Elektrik ve Elektronik
 
sımdı ben sana soyle anlatayım plc modullerı genelde 4-10 mA yada duzeyınde algılama yaparlar ama mesele pt100 yada ne bılım potansıyometreler dırenc oldukları ıcın plcler bunları dırekt algılayamaz bunun ıcın ara elamanlar kullanılır bunlara transmıtter denır bu ara elemanlar dırencı plc modulunun algılayacagı bır bırıme cevırırler senın anlıyacagın.akım trafolarında ..../5A dır bunlarıda plc dırekt algılayamaz buna gorede 4_20mA transmıtter vardır yanı cesıt cesıt transmıtter var sadece mantık olarak hepsı aynı dıyebılırız ama plc bu kadar basıt anlatılamzda
 
siemens'in soft starter manueline bakmanı tavsiye ediyorum
 
akımı okumak için :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst