Plc deney seti

rasimckc

Üye
Katılım
30 Eyl 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
28
arkadaşlar merhaba çalıştığım otomasyon firmasında abb marka arızalı farklı plc ler ve ıo modüller geliyor biz bunları enerjilendirip arızalarını tespit ediyoruz ıo ları kontrol ediyoruz elektriksel bağlantısı uzun sürüyor bunlar için bir deney seti yapmak istiyorum nasıl ilerleyebilirim ve önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Delta plc örneği üzerinden cevap vericem. Üzerindeki soket hem io ve hemde diğer ek modüller için 9'lu sabit bir yapı girişler için bir devre, io modüller için her bir tipe ayrı olarak devreler kurup sadece soket tak çıkar ile yapılabilir. Eğer vidali klemens varsa yapısına uygun bir başka klemens üzerine 1 veya 1,5 tek tel çıplak kablo bağlayıp soket gibi kullanabilirsiniz. Abb giriş çıkış yapısını bilmediğim icin varsayimla aklıma bunlar geliyor.
 
8-9 adet soket hazırlamam bıraz karışık olabilir ınput outpular için küçük bir pano yaptım ama analog 4-20 mah çıkışları nasıl test edebilirim
 
sağlam bir başkaplcnin analog akım girişlerine testteki plc akım çıkışlarını bağlayıp gönderdiğiniz değerin gelip gelmediğine bakabilirsiniz. yada piyasada basit ölçü aletleri var. onların analog akım girişlerine testteki plcden çıkış verip direkt ölçü aleti ekranından gönderilen değerin oranlanmış halini görerek yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst