plc ödev

furky41

Üye
Katılım
6 May 2012
Mesajlar
20
Puanları
1
A) 1. Start Motoru aktif olduğu sürece çalıştıracaktır. (kesik çalışma)

B) 2. Start Motoru sürekli olarak stop butonuna basılıncaya kadar çalıştıracaktır. (Yukarıdaki aynı motor çıkışı yardımcı bir röle ile aktif yapılarak sürekli çalıştırılacak, stop butonu ile durdurulacaktır.)

C) 3. Starta 5 defa basıldığında Motor çalışmaya başlayacaktır. Butona basılmaya devam edilse dahi motor çalışmaya devamedecektir. Ancak motor yukarıdaki stop butonu ile durdurulacaktır.

D) 4. Start Motoru aktif olduğu sürece 5 saniye çalışıp 5 saniye durduracaktır. (Yukarıdaki aynı motor çıkışı yardımcı bir röle ile 5’er saniye aralıklarla karşılaştırma kontağı kullanılarak filaşör şeklinde çalıştırılacaktır.)

E) 5. Start Motoru 3. starta kaç defa basılmış ise bu sayıyı saniyeye çevirerek bu süre kadar motor çalıştırıp süre bitiminde durduracaktır. Bu süre tamamlanmadan stop butonuna basılırsa veya elimizi start butonundan çekersek motor yine duracaktır. (Yine yukarıdaki aynı motor çıkışı yardımcı bir röle ile çalıştırılacak taşıma komutu ve sayıyı saniyeye çevirmek için çarpma komutu kullanılacaktır.)


Arkadaşlar windows 8.1 laptopum olduğu için kurulum olmuyor ondan yapamıyorum cuma akşamına yetişmesi lazım şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst