PLC Ödev

Katılım
8 Haz 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
41
Konum
İstanbul
Bir kısa devre asenkron motorun iki yöne çalıştırılması ile ilgili koşullar:
:karekok: S1 kumanda düğmesine basıldığında sistem devreye girecektir.
:karekok:S0 kumanda düğmesine basıldığında veya sistemde hatalı bir çalışma olduğunda sistem devreden çıkacaktır.
:karekok:Sistem devredeyken motor 120 saniye sağ yöne çalışma,30 saniye bekleme, 120 saniye sol yöne çalışma ve tekrar 30 saniye bekleme yapacak şekilde sürekli çalışacaktır.
:karekok:Motor aşırı akım nedeniyle devreden çıktığında bir uyarı işareti üretecektir.
:karekok:Herhangi bir kontaktör devreye girmediğinde devreye girmeyen kontaktör için ve her her konkaktör için ayrı ayrı bir uyarı işareti üretilecektir.

Bu kumanda devresi için PLC giriş çıkışlarını belirleyiniz, merdiven diyagramını ve programı yazınız?
Siemens S7200


Çözen olursa sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Bu çok da kompleks bir soru değil ; temel seviyedeki PLC bilgisi olan herkes kolayca yapar bunu ; benim temel seviyede PLC bilgim yok diyorsan öğrenci kardeşim ilk önce dökümanları önüne koy çalışmaya başla ; takıldığın yerde yardımcı oluruz :)
 
Kesinlkle haklısın Bakıyorum ve yoğun olarak çalışıyorum. Sayıcılar ve zamanlayıcıları biliyorum fakat merdiven diyagramında bunların kontakları çizerken zorlanıyorum. Yine de yardımların daha doğrusu daha çok çalışmamın gerektiğini hatırlatmana teşekkür ederim.

- - - Updated - - -

Birde ekleyeyim takıldığımız yeri soracak kişi bulmak zor oluyor.
 
LADDER diyagram mantığı bütün PLC lerde aynıdır ; sadece PLC lerin programlama aşamasında çizim kısayolları ve araçları değişir . Bunu da kendin uğraşarak ve de yazılımın HELP komutunu bol bol kullanarak aşabilirsin . Yoksa bu aşamada bilmeyen birine uzaktan program çizmeyi tarif etmek yüzme bilmeyen birine karadan teorik olarak yüzme öğretmeye benzer. Suya atlayıp kendin öğrenmelisin :)
 
Eyvallah...! Yardımların için de bi soru sorayım "sen gerçekten biliyor musun plc'yi?" neyse ben böyle bir şey çizdim doğru veya yanlış yorum yazarsan sevinirim. anadolu_osbdd.jpganadolu_osbdd0001.jpg
 
Valla biliyorum demek iddialı bir laf ; pek kullanmamak lazım ; bende kullanmayı sevmem . Mühürleme yapacağına SET RESET rölesi kullan ; çok daha pratikdir ; durdurma komutunu ve hata triplerini reset rölesini çektirmekte kullanacaksın. Ayrıca kontatörlerin çekmediğini trip olarak görmek istiyorsan kontaktör yardımcı kontaklarından PLC ye giriş vermelisin ki PLC kontaktörün çekmediğini anlayabilsin .
 
merhaba bende de bu ödevin aynısı var ve uyarı kısımında takıldım siz yaptırsanız bana yardımcı olurmusunuz
 
IMG_1299.JPG
Bu soruyu yapabilecek biri Allah rızası için yardım etsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst