Plastik Enjeksiyon Makinası Kontrolü

peki grup geride iken yani kalıba dayalı değilken manual olarak mal alma butonuna bastığınızda mal alıyormu
mal alan (vidayı çeviren) motor elektrik motorumu? hidromotormu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
manuel olarak yaparsa malı alıyor ama tutmuyor ve sanki mal basıyor gibi dışarıya mal atıyor.mal basmaya basınca yine normal olarak malı basıyor
 
bilsoy ' Alıntı:
manuel olarak yaparsa malı alıyor ama tutmuyor ve sanki mal basıyor gibi dışarıya mal atıyor.mal basmaya basınca yine normal olarak malı basıyor

Malı tutmaması normal, onu ayarlayan bi vana var (geri emiş) o vana plastik cinsine göre ayarlanır. makinanın büyüklüğüne göre musluk açar gibi akıtması gerekir. zaten baskıyı yaptıktan sonra yani kalıpta ürün var iken (meme kalıba dayalı iken) mal aldığı için herhangi bir kaçırma söz konusu değil..
Neyse, makina mal alıyorsa, probleminiz pekte zor gibi değil, rahat olun. yapmanız gereken iyi bir elektrikçi bulup makinadan anlayan en azından swich ve butonların nerede olduğunu bilen birisi ile tüm buton ve swich lerin zamanında görevlerini yaptığını kontrol ettirmek..
özellikle grup kalıba dayandığında altta bir yerde grubun swich i olması gerekir.. muhtemelen ya onda yada onun bağlandığı kontaktörde sorun vardır yada iki bağ arasındaki kabloda..
kolay gelsin
 
arkadaşlar merhaba;
Plastik enjeksiyon arızaları ile ilgili arızaları burda bir bölüm açsak nasıl olur. çalıştığım yerdede yaklaşık 40 adet pls. enjeksiyon var. bunların yarısı kontaktörlü sistem (evren makinanın enjeksiyonları) bulunuyor diğer yarısı plc kumandalı. kontaktörlü sistemde arıza olduğu zaman bulması neredeyse imkansız. bu sistemlerde pek fazla deneyimim yok. Eğer bu işle ilgili deneyimi olan arkadaşlarımız varsa yöneticilerden buraya enjeksiyonlarve arızaları ilgili bir bölüm açılmasını isteyelim ki herkez faydalansın..
 
hakanogru arkadaşımız güzel bir teklifte bulunmuş yönetici arkadaşlarımız inşlallah değerlendirin.arkadaşım sizide tebrik ederim
 
Kolay gelsin arkadaşım bir enjeksiyon makinasının çalışma sistemi şu şekildedir:
1-motora start verdin pompalar çalıştı ve ısıların ayarlanan değer geldiğini varsayarak
2-makinanın seçicisini yarı otomatiğe alalım
3-mengene kapısını kapatalım
4-çevrim başlangıç butonuna basalım
5-mengene kapanmaya başladı ve kapadı
6-mengene kapadıktan sonra ocak grubu harekete geçer kalıba dayanır
7-ocak grubu dayandıktan sonra enjeksiyon başlar ve malı kalıba basar
8-enjeksiyon bittikten sonra mal almaya başlar malı aldıktan ve soğuma zamanı bekler
9-soğuma zamanı bittikten sonra mengene açar iticiler vurur
10-itici vurduktan sonra kapı açılır ve mal alınır ve çevrim böyle devam eder.
Bu çevrime göre makina hangi işlemi yapmıyorsa bir önceki işlemde arza aranır.Kontaktörlü makinalarda kontakların geçirmemesi en büyük hastalıktır özellikle 24v genelde bir uç bir sürü kapalı kontaktan geçer biri geçirmedimi aradur işin yoksa.Bu çevrime göre hangi noktada arıza varsa söylersen sana daha fazla yardımcı olmaya çalışırım.
 
bilsoy; enjeksiyon zamanını yapan röleye bir bakabildin mi? şayet mengene kapatıpıyor, ocak yanaşıyor ve enjeksiyon yapmaya başladıktan sonra belirli bir zaman sonra enjeksiyon durmayıp hep enjeksiyonda kalıyorsa arıza büyük ihtimalle enjeksiyon zaman rölesindedir. Ayrıca makinada basınç olayı sadece hidrolik gücü ile mi sağlanmakta veya hidrolik +gaz(azot) ile mi sağlanmakta. ayrıca kimi teferruatlı makinalarda (o zamanın ileri teknolojisi diyelim :) ) enjeksiyon esnasında enjeksiyon basıncının belirli bir seviyede kesen basınç anahtarları (switch) olabilir. varsa onlara da bakmanı tavsiye ederim.
 
arkadasım oncelılıkle mengene kıtledıgınden emın olmalısın.ve mengenenın strok yanı cetvelı dogru okuyomubunlara bak.grubun gelmemsının teksebebı mengeneıle alakalıdır. baska bır arıza yoksa tabı makınanın adını soylesen dahacok yardımcı olurdum .
 
Merhaba Arkadaşlar ,
En sonunda uğraştığım makina ile ilgili bir proje buldum .Görüşlerinizi bekliyorum
iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst