Pilz güvenlik röleleriyle yapılan devreler

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
2,235
Puanları
1,866
Yaş
47
Pilz güvenlik röleleriyle yapılan CE ye uygun elektrik devrelerinin(acil stop, çiftel, güvenlik kapısı devreleri) elektrik planda uygulamasını projelerle anlatan ingilizce döküman...
 

Ekli dosyalar

  • Applikationshandbuch_PNOZsigma_en.pdf.zip
    2.6 MB · Görüntüleme: 391
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhabalar arkadaşlar gecenlerde servisine gittiğim bir Robotik kaynak hücresinde tamamen, bakıştada güzel şekilde görünen 11 adet pilz rolelerimiz var fakat italyan lar bizi yormak içinmi nedir çok acayip bir bağlantı yapmışlar elimde kendi eplan la çizip kitap yaptığım pilz,sick gibi güvenlik role application manuelleri bağlantıları var ama ne yaptıysam uygun bağlantı bulamadım.Şimdi bu adamlar bunu başka nasıl bağlayabilir anlamıyorum sizler ne dersiniz
 
Robtik sistemlerde giriş çıkış kullanılmaz benim bildiğim, Profibus-modbus-cbus gibi iletişim protokolleri kullanırlar. Pilz da bu iletişim protokolleri mevcut.
sanırım sana yardımcı olur :)
 
şimdi söyle iletişim protokolleri kullanırsın ama birde bunun ayrıca bir güvenik devresi vardır X30 adında çevresel etkenleri bunun üzerinden role ile bağlarsın X30 connektörüne yoksa kullandığın hiç bir çevresel araçlar işe yaramaz YANİ X30 dediğim bağlantıyı role bağlantı ile tamamlamalısın.Birde ışık bariyeri start stop bağlantılarından söz ediliyor burada :)
 
Merhaba arkadaşlar.

Pilz emniyet röleleri, emniyet PLC leri, ışık perdeleri, acil stop, çift el ve kapı izleme sistemleri bağlantı, teknik döküman, ürün bilgisi ve emniyet devrelerinin mantığına dair her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Ayrıca PILZ ürünleri için eplan p8 makroları ve PILZ Pnoz Multi konfigratör ve programlama konusunda destek olmaya çalışıcam..

Herkese kolaylıklar dilerim..
 
mrb arkadaşlar bana pliz pnoz 11 in elektrik bağlantı şeması olan varsa yardımcı olabilirmi tşkler
 
mrb arkadaşlar bana pliz pnoz 11 in elektrik bağlantı şeması olan varsa yardımcı olabilirmi tşkler

EPLAN P8.jpg

Bende bu var hocam kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst