pic'in endüstride kullanılması çok mu zordur?

Pic gerçekten endüstriyel değildir. Ama endüstriyel olmaması sadece kendi yapısından değil hazırlanmış board'un amatörlüğündedir. Ciddi arge oluşturularak yapılan bir PIC devresi sorunsuz çalışabilir.
 
S.A.
Sn. Arkadaşlar bu iş benim babam senin babanı dövere gidecek. Her ikisinide kullanıyoruz. Yerine ve projesine göre değişiyor. Bazen pic bazende plc, bazende her ikiside aynı projede beraber. İkisninde bir birine üstünlüğü var. Birisi hazır, programıdır yan ürünleridir her şeyi hazır. her iş için ayrı bir modülü vardır her sey için uygun olan modülünü yanına ilave olarak alırsın,ekranı ayrı alırsın pahalıya gelir. Elinde hazırsa ve aynı projeyse pic çok ucuza gelir ve aynı anda bir çok işlem yaparsınız. lm35 oku s1820 oku,analog oku,ntc oku vs.. vs.. bunları plc de yapman min. 600-700 usd. pic de max 100 tl. ikiisininde yeri ayrı. Kullanan pic kullanır ,plc kullanır orası size kalmış. İyi akşamlar.
 
içini dahada ferahlatayım ozaman. şuanda adını veremeyeceğim bir savunma firması ve askeriyeye yapılan birkaç sistemde pic kullanıldı. ben bir süre bu firmada çalışmıştım. kullanılan picler 18f452.
bende 6 ay öncesinde bir medikal cihaz tasarımını bitirmiştim 18f8722 ile ve yaklaşık 25 ayrı hastanede toplamda 200 cihaz hastalara bağlı olarak sorunsuz çalışıyor. yara drenaj pompası. sistemin ce belgesi de var. ayrıca arabamda parmak izi sistemi picli 2 sene oldu tek bir sorun çıkmadı. yani sistemin donanımını iyi yaparsanız hiç bir sorunla karşılaşmazsınız.
kumanda çantası
buda bizim imhakar :) bomba imha robotumuz. pic ile yapıldı. ama 8 tane 18f8722.

Hocam pic ile yaptığınız devrede besleme olarak hangi elemanları kullanıyorsunuz ben hobi olarak pic ile uğrasıyorum son olarak cep telefonu ile uzaktan kontrol devresi yapmıştım seramız için beslemeyi 7805 den aldım fakat datasheet indeki gibi kondansatör değerlerini devreye ekleyince pic çalışmadı bunun uzerine inputa 220uF cıkısa 1uf lık kondansatorler atınca devre sorunsuz çalıştı ne zmn picle röle sürecek olsam hep bi sapıtma meydana geliyor bu konuda biraz bilgi verir misiniz ?
Saygılarımla !
 
LM2596 ile yapılan regülatörler
kullanmak daha uygun. Hele ki
giriş ve çıkış gerilimi farkı fazla ise.
Zira TO-220 kılıf sogutucusuz en fazla
2W. üzerinde harcayabilir. Yani;
giriş 12V. çıkış 5V. buna göre akım
280mA. dan fazla olursa soğutucu
kullanmak gerekecektir.
 
LM2596 ile yapılan regülatörler
kullanmak daha uygun. Hele ki
giriş ve çıkış gerilimi farkı fazla ise.
Zira TO-220 kılıf sogutucusuz en fazla
2W. üzerinde harcayabilir. Yani;
giriş 12V. çıkış 5V. buna göre akım
280mA. dan fazla olursa soğutucu
kullanmak gerekecektir.
hocam LM2596 ile hiç picte sapıtma meydana geldi mi heleki röle ile kontaktör sürerken
 
ben lm2596 kullanıyorum devrelerımde yaptığım ürün gsm modullu telefondan kumanda arazıde voltaj dengesizliğinin yaşandiği en fazla olan sulama motorları:(dalgiç) motor panolarında benim cihazda bu panolarda çalışıyor pik yazılımında 12 bin satir proğram var gerçi birçok olumsuzlukları yazılımla hallettım benzer ürün pic16f628a ilede var onda koruma vs yok sadece aç.kapa. saat kurma birkaç ilave bu cihazdada lm2596 kullanıyorum sorun kocaman sifir
 
röle sürerken opto coupler kullanın
 
Roleyi genelde biz bd135 le sürüyoruz ayrıca opto koysak nasıl olur
nE faydası olur izalasyondan başka
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst