pic18f4550 Hiçbir Tepki vermiyor Herşeyi yaptım (Yardım)

PIC konusunda aklıma 2 soru belirdi, şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler.
1- Şifreli kod harddiske kaydedilebilinir mi (yedek), kayıt esnasında kodda değişiklik oluşuyor mu?
2- kodunu aldığımız PIC e farklı program atılabilinir mi, atmadan önce format mı tavsiye edersiniz? (F628 önceki bilgilerimden f kodlu olanlar tekrar yazılabilir türdendi)
 
Kod korumalı pic demek istiyorsan zaten kodu okuyamadığın için yedeğini alamazsın. Ama silersen pic e başka program atılır
 
Kod korumalı pic demek istiyorsan zaten kodu okuyamadığın için yedeğini alamazsın. Ama silersen pic e başka program atılır
Evet korumalı kastediyrum da bu haliyle kopya alınamaz mı, daha sonra tekrar aynı programı geri veya başkasına atmak adına, kopyalama esnasında kendi içinde değişiklik mi yaraatıyor?
 
Merhaba,
Bilebildiğim,kadarı ile kod korumalı programları programlayıcılar(pıckit2-3) da gösteremiyor (00-00-00)okuyorsunuz.Enteresan bir durum.Denemek lazım.Kod korumalı bir programı (PICKIT2-3) read yapıp okunan (00-00-00......)tamamını copy-past yapıp .hex olarak başka bir ad ile kayıt yapıp sonradan bu dosyayı tekrar boş veya silinmiş bir PIC'e atmak acaba nasıl bir sonuç verir?Merak ettim. :)
 
eğer kod koruması olan bir çipi okursanız kodlarınızın kopyalanmasını nasıl engelleyeceksiniz? kod koruma aktif edildiğinden işlemcinin hafızasına erişim engellenir. tekrar yazabilirsiniz ama okuyamazsınız.
 
Değişik yöntemlerle okuma çalışmaları var, yüksek voltajla bu koruma bitlerini devre dışı bırakma ya da işlemciyi yüksek sıcaklık altında okumaya çalışma gibi. Ama bunlar şans işi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst