pic programlama ile gsm modülü kontrolü

bende sana ufak bir fikir vereyim.
rf veya analog sistemlerde beslemeyi yukarıdaki kartta olduğu gibi LM2576 veya x marka SMPS ic kullanmamalısın. kullansan bile mutlaka post regulator olarak bir LDO regulator kullanmalısın. bu şuanki kartında sıkıntı yapmasa bile SMS,VOICE de sorun çıkarmasa bile GPRS bağlantısı kurduğunda sürekli bağlı olduğun hosttan drop olmana sebebiyet verecektir. micrel veya linear technology firmalarının 3A lik LDO larını gsm modul uygulamaların için tavsiye ederim.

Teşekkür ederim öneriniz için,
Aslında bu tarz önerileri yıllarca rf ve gsm üzerine çalışmış yurtdışı Menşei'li Spark, Telit gm862 ,adafruit gibi firmalar ve ürünler için de birilerinin söylemesi anlatması gerekiyor.

Sizin önerinizi yanlış anlayan arkadaşlar olabilir, ve tekrar teşekkür ederim.

Ayrıca bilmeyen arkadaslara açıklamak isterim.

Ürün ilk ürünümüz değil prototip üretildi GPRS ve SMS ve ÇAĞRI kullanılarak bir çok uygulama yapıldı fakat bir sorunla şu an için karşılaşmadık. 2576 regülatör bir çok uygulamada sorunsuz kullanılmaktadır.

Piyasa da sahteleri (patates baskı diye hitap edilen)ucuz olanları mevcut ısınma ve çektiği akımda datasheet de yazan performansi sergilememekte.

TI Orjinal ürünü olan regülatör de herhangi bir problem yasanmamaktadir.

Ayrıca kullanılan giriş ve çıkış kapasite (low ESR) ,feedforward kapasite, inductor, catch diyot seçimi ve PCB yol kalınlığı hesaplanarak ve datasheet'de yazan formüller ve öneriler kullanarak tasarımı yapılmıştır.
Ürünumuz tesadüf malzeme seçilerek piyasa ya surulmemistir. Ciddi bir mühendislik çalışması ve ekip vardır. Benzerleriyle rekabet edecek durumdadır.

Ürün ilk ürün olmamakla beraber, başta olmak üzere Turkiye ve yurtdisina çözümler sunacağız ve sunmaya devam edeceğiz en iyisi için herzaman calismaya devam.
Saygılarımla,
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba elimde bitane 16f877a pic var bununla bir gsm modülü kontrol etmem gerekiyor. Daha doğrusu olay şöyle bir telefondan arama yaptığımda x kişi arıyor mesaj geldiğinde x kişiden mesaj geldi şeklinde bir yazı yazması gerekiyor lcd de bununla ilgili bilgi verebilecek olan var mı acaba ne tür bi gsm modül seçmeliyim nasıl bi program yazmalıyım yardımcı olur musunuz?
Hocam projeyi yapabildiniz mi acaba benim de bu tarz bi proje yapmam gerekiyor da
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst