Pic ile printer dan çıktı almak

Özellikle yazıcı seri ise pc ye bilgi göndermekten farklı bir iş değil. USB bağlantı için biraz daha fazlası gerekir.

Dotmatrix yazıcılarda escape/P denen kontrol kodları bilinmeli. Genellikle yazıcının Prog. kılavuzunda vardır.
Barkod yazıcısı gibi yazıcılarda ise çok eski veya özel bir yazıcı kullanmıyorsanız genellikle PPLA-PPLB denen yazıcı programlama dili kullanılır.

Genelde de barkod yazıcıları için kısıtlı süreli de olsa bir formatlama ve etiket basma da verilirdi.
PC de formatlama gibi işleri halletikten sonra yazıcı ayarlarına girip bağlantı noktası-port u dosyaya yönlendirip yazıcının sayfa boyu, yazdırma hızı vs, barkod, yazı vs gibi format için kullanılan bilgileri bu şekilde okuyup, mcu ya kopyalama-yazma şeklinde çalışılabilir.
Uğraşırım derseniz esc/P veya PPLA/B kodlarını da direkt yazabilirsiniz.

İletişim için ise;
bazı seri yazıcılar direkt rx/tx çalışırken, bazıları soft veya hard handshaking kullanır. Hatta standart dışı hard-handshaking kullanan bile görmüştüm. Dikkat edilmeli.

USB yazıcılarda ise mikrodenetleyicinin USB host olması gerekir. Öncelikle usb host olabilecek bir denetleyici seçmek gerekir. Yanlış hatırlamıyorsam microchipin harmony öncesi yayınladığı son MAL 2013-06-15 (mic. App.Lib) içerisinde PIC24F için bir esp/P çalışan usb pos-yazıcı örneği vardı. Örnek proje ye kendi modüllerinizi monte edebilirsiniz.
İndirme linki
http://ww1.microchip.com/downloads/...pplications-v2013-06-15-windows-installer.exe

Paralel port için ise bol bacaklı bir denetleyici gerekir. Pic için konuşuyorsak üzerinde uygun PMP (par.master port) modülü olması işi kolaylaştırır. Ama öncelikle 1284 standartı nasıl çalışır kısmına odaklanılmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst