phılips 170s kontras arızası

panda35

Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
54
Slm. arkadaşlar

monitörde besleme arızası vardı onu giderdik, fakat cihaz bir müddet çalışınca ekranda açık fonda parlamalar oluyor kontrastı kısınca düzeliyor bir müddet sonra yine aynı hata oluşuyor bu durumda kontrastı kadama kadame kontrastı kısmak zorunda kalıyorum
yardımlarınızı rica ederim
 
Görsel arızalar için foto yüklerseniz fikir yürütmek daha kolay olacaktır .iyi çalışmalar.
 
Merhaba.Bu anlatımınızdan (Resim tam da olmadığından) çıkan sonuca göre kontrasta kumanda eden crt (Tüplü tipte) bir monitörse eğer bu düğmesinin milinden tam bağlı olduğu potansiyometrede bir sıkıntı (Yalama,aşınma durumu,vb.) olasılığı yüksektir.Bunu yenisiyle üzerinde (....) k değeri yazan sıfır potansiyometre ile değişince bu sorununuz düzelir gibi görünüyor.Ancak lcd monitörse eğer daha farklı bir çözümü olacaktır.

Ayni sorun ben askerdeyken emrinde çalıştığım fırındaki üsteğmenin crt monitöründe olup bir elektronikçiye götürüp de birkaç damla yağ damlatıp sorunu (Bu aniden parlaklığın gidip gelmesi olayını) çözmüştük.Ancak ben bunu kesinlikle (Çünkü geçici,kalıcı olmayan ideal olmayan bir çözümdü) tavsiye etmeyip,yenisiyle,ayni değerli pot. ile değişilmesinin çok daha iyi olacağı şeklinde düşünüyorum.Ama bu mevcut durumun resmini de bizlerle paylaşırsanız,sorunun kesin çözümünün tam bu olabildiği konusu, %99'dan %100' e çıkmış,tededdüt hiç kalmamış olur.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bu monitör lcd mi?
 
Google da Philips 170s yazınca LCD monitör resimleri çıktığından özellikle arızanın resmini görmek gerektiğini düşündüm arkadaşlar ama panda35 henüz resim yüklemedi sanırım.
 
Google da Philips 170s yazınca LCD monitör resimleri çıktığından özellikle arızanın resmini görmek gerektiğini düşündüm arkadaşlar ama panda35 henüz resim yüklemedi sanırım.
yakın zamanda yükleyeceğim kusura bakmayın şu aralar çok yoğunum ilginize teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,019
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst