Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha önce de soruduğum ve kimseden cevap alamadığım soruyu tekrar sizede soruyorum. 4 sene üniversite +26 sene tecrübe 30 sene ediyor. Bu uzun süre zarfında somut bir buluşunuz özgün bir icadınız en azından ortaya koyabildiğiniz bir fikriniz var mı? Yoksa sadece 100 yıl öncesinde yaşamış elin gavurunun yazıp çizdikleriyle mi mühendislik yapıyorsunuz?
Bana demogoji yapma . Elektriğin ve fiziğin temel kuralları ve kaideleri gavurun yazıp çizdikleri değil bilimdir , tekniktir . Sana ne eğitimin tedrisatın var açıkla dedim , hiç bir cevap vermedin . Bu memlekete faydalı olabilmek , değerli bir teknik eleman olabilmek için sıfırdan ortaya bir tez koymak da gerekmiyor . Bu kafayla bakarsan bu ülkenin tamamı çöpten insanlardan oluşmuş demektir . Yaparsın projeni , üretirsin enerjini alırsın patentini bizde takdir ederiz , burada milletle laf cambazlığına girişeceğine projeni görelim .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba abilerim, kardeşlerim, ustalarım...
Öncelikle yöneticiden konuyu sonuna kadar okumasunu ve silmemesini kilitlememesini veya taşımamasını rica ediyorum...

Bu konu daha önce bu forumda ve birçok internet sitesinde tartışılmış, hatta yıllardır tartışılıyor...
Evet şu meşur manyetik motor konusu veya bazıları perendev motoru, erke dönergeci, devir daim makinesi gibi isimler takmı...
Aylardır hatta yıl oldu interneti aradım taradım v.s herkes kendine göre kişisel olarak çalışmış çabalamış birşeyler yapmaya uğraşmış sonunda başarısız olup (alınmayın lütfen) bizimde tüm hevesimizi kırar bir şekilde olmuyor falanı denedim filanı denedim herşeyi her yöntemi uyguladım olmadı boşuna uğraşmayın gibi şeyler yazmış. Ama dikkatimi çeken ve herkesten kaçan veya birşekilde uygulanamayan 4 önemli ve büyük eksiklik var...

En basitinden başlayayım...

1. Kimse bu işi ciddiye alıpta şu işi farklı alanlarda uzman enazından bilgi sahibi birkaç kişiyle ekip kurayımda öyle bi deneyelim dememiş.

2. Fizik kurallarını öne sürerek vaz geçenler ve olmayacağını idda edenler. Bunlara sorsan yerden bir metali kaldırmak için enerjiye ihtiyaç varmı? var derler. Peki mıknatıs nasıl yerden kaldırıyor desen galiba cevap veremeyecekler veya ne derler merak ediyorum.

3. Ya bu konuyu atladıklarından yada bulamadıklarından Kimse mumetal (manyetik alanı yalıtmak (aslında yolunu değiştirmek) için kullanılır) kullanmamış. (ben mumetal olarak lullanılabilecek ve çok kolay elde edilen ucuz birşey buldum işede yaradı).

4. Kimse bu işi başarmış birine nasıl yaptın kardeşim diye sormamış.

Velhasıl sonuç olarak bu işi millet ya basite almış hemen olacak çok kolay birşey sanıp hobi olarak uzun süre uğraşıp olmuyor demiş yada biraz fazla para verip (özür dilerim lütfen alınmayın) pahalı mıknatıslar alıp 3-5 deneme yaptıktan sonra bu işe ciddi emekler verdiğini sanıp olmaz kararı almış...

Manzaraya bakınca diyorumki acaba uçağı yapan adam ilk uçuşundan sonra ölse ve bu iş bizim milletimize kalsa acaba ne olurdu? Allah korusun...
Bi muammer yıldızla ilgili haberlere bakın lütfen elbette şüpeli şeyler var ama orada adamın kaç yıl uğraştığı?, ne kadar para harcadığı? yazıyor bakarmısınız? Yani hiçbirşey ha deyince olmuyor her şeyin zorluğu zamanı maliyeti v.s var varda var...

Şimdi diyorumki arkadaşlar abiler: Lütfen gelim bu işi ciddiye alalım bir vu site aracılığıyla veya facebook gurubu kurup veya farklı şekiller ve yöntemlerle bir araya gelelim. Bu işe meraklı insanlara ulaşalım ciddi organizasyonlar yapıp bilgi alışverişlerinde bulunmaya çalışalım, Aramıza uzman insanlar katmaya çalışalım... Bunları başarabilirsek bir bütçe oluşturmaya çalışalım ve uğraşalım... Gerçektende bu işi yapmak isteyen bir sürü kişi var... Velhasıl diyorumki bunu yapmaya biraz daha gayret gösterelim... Ne muammer yıldız nede başkasının bu işi saklamaya veya engellemeye hakkı yok. İnsanlık bunu bu icadı hak ediyor. Bunu bulalım ve insanlığa hediye edelim... Site yöneticilerinede çok rica ediyorum. Lütfen engellemeyin ve mail adresimi silmeyin ve sizde yardım edin.

Hala ilgileniyorsanız lütfen bana mail, facebook veya msn den ulaşın. Veya aşağıda vereceğim linkteki formu doldurun ben size ulaşırım...
Katılım formunu foldurmak için: *********
Facebook: ************
Mail: *************
Mail: *************
Mail: *************
pm gonderdim
 
Bana demogoji yapma...

Siz mecbur bırakıyorsunuz...

İnsanlara ve fikirlerine biraz saygılı olmak gerek. Baktınız olmuyor bırakın uğraşsınlar. Belkide doğruyu bulmanın zor yolunu seçmişizdir.

Size noluyor? Bunu demek istiyorum bilmem anlayabiliyor musunuz.
 
Siz mecbur bırakıyorsunuz...

İnsanlara ve fikirlerine biraz saygılı olmak gerek. Baktınız olmuyor bırakın uğraşsınlar. Belkide doğruyu bulmanın zor yolunu seçmişizdir.

Size noluyor? Bunu demek istiyorum bilmem anlayabiliyor musunuz.
Herkes kendi capinda hakli.Kisisel ve mesleki gorus olarak.
Konuya mesaj yazanlarin cogunun diger sayfalarinda mesajlarini goruyorum bakis acilarini anlayabiliyorum.İnsanlari degistirmek mumkun degil gercekten.
Guzel bir soze deginmissin bu kadar tartismanin geregi yok.

Sent from my Nexus7 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Siz mecbur bırakıyorsunuz...

İnsanlara ve fikirlerine biraz saygılı olmak gerek. Baktınız olmuyor bırakın uğraşsınlar. Belkide doğruyu bulmanın zor yolunu seçmişizdir.

Size noluyor? Bunu demek istiyorum bilmem anlayabiliyor musunuz.
İneğin dahi süt vermesi için ot yemesi , su içmesi lazım , hiç bir teknik eğitimi ve tedrisatı olmayan ve bu bilgileri su gibi içmemiş adamdan da ancak hayal ve palavra çıkar malesef , olup biten bu .
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst