Patlamış Gazlı Kesici Fotoğrafları

Elimsan 'ı tebrik ediyorum, zira bu kesici yaklaşık 15 senelik bir model ve halen içi tertemiz ve deforme olmamış. Düşünün 15 sene önce böyle olan bir kesici şu zamanlarda nasıl gelişmiş ne hale gelmiştir. Hele bir de uluslar arası bir şirket olmuşken..

Arkadaşlar, bunlar da başka bir arıza sonucu patlayan kesici fotoğrafları. Kesicinin patladığı gece şiddetli yağış ve yıldırımlar vardı (Geçtiğimiz cuma günü).
Arızanın büyük çoğunlığunun sağdaki fazdan geldiği resimlerden de anlaşılıyor (Faz-toprak kısadevresi). Orta fazdan da biraz var kısadevre. Ama sol fazda yok. Kesicinin sol kontağında kararma yok, buradan anşaşlıyor. Sağ kontağın patlama sebebi de kısadevre sonrası meydana gelen dinamik kuvvetler.
Neyse ki bu olay sonucunda cana zarar gelmiyor.

10400418.png


83559775.png


71230956.png


6sa.png


7sa.png



Bunlar da akım trafoları. 50-100/5A. Bu bağlantı şekliyle 100/5 bağlı.

akmtr.png
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elimsan 'ı tebrik ediyorum, zira bu kesici yaklaşık 15 senelik bir model ve halen içi tertemiz ve deforme olmamış. Düşünün 15 sene önce böyle olan bir kesici şu zamanlarda nasıl gelişmiş ne hale gelmiştir. Hele bir de uluslar arası bir şirket olmuşken..

Aslında tam olarak 12 yıllık (Mayıs 1997) bir kesiciymiş patladığında. Etiket fotoğrafınıda çekmiştim o zaman. Zor da olsa okuyabildim (Photoshop yardımıyla biraz filitre edince göründü.)
 
daha önce schneider sm6-36 sekonder hücrenin veya kesicisinin patladığını gören varmı? veya patlayan hücrenin elinde resimleri olan var mı?
 
Son düzenleme:
gerçekten çok kötü bir görüntü gazlı kesiciler yerine vakumlu kesiciler kullanılması daha mantıklı gibi görünüyor en azından patlama anında etrafa parça dağıtmıyorlar
 
Arkadaşım çok çok geçmiş olsun Allah hepimizi bu tür kazalardan korusun.
15 yıl çalışan bir cihazada artık teşekkür ederiz ama senin süren dolmuştur deyip yenisini almamız lazım. Bencede kesici kötü olsaydı bunca sene hizmet edemezdi. Bende teşekkür ederim imalatçısına.
 
Sulama hattına ait kabinden beslenen hatta arıza varmış ve sık sık açma yaptırıyormuş bu kesici. Giriş ve çıkış ayırıcıları kapalı haldeyken, arkadaşımız (kurma motorsuz) kesiciyi manuel kurarken, kurma işlemi biter bitmez kesici kendi kendine kapama yaparak arızalı hattı besliyor ve o anda patlama gerçekleşiyor.

ÖNCELİKLE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM
ANLADIĞIM KADARIYLA MEYDANA GELEN ARIZA DEĞİL ARIZALARDAN KAYNAKLANAN BİR SONUÇ KESİCİYE GELEN HAT ÜZERİNDE OLAN KISA DEVRENİN ZAMANLA DAHADA BÜYÜK BİR ARIZA OLDUĞU VE BU ARIZAYI KORUMA DEVRESİNİN GÖRÜP KESİCİYİ AÇTIRMASINA RAĞMEN TESPİT EDİLEMEMESİ VE BUNA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİLMESİ BUNA İSTİNADEN KESİCİNİN BAKIMSIZ OLUŞUNDAN KAYNAKLANAN MEKANİK ARIZANIN OLUŞU BU TİP KESİCİLERİN ÇOĞUNDA KURMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA KESİCİNİN DİREK KAPAMASI ÇOK SIK GÖRÜLEN BİR ARIZA OLUP BU ARIZANIN ÖNÜNE BAKIM PERİYOTLARI İLE GEÇİLEBİLMESİ GEREKLİDİR
 
bu periyotların da düzenli bi şekilde yapılması,üstün görü degil düzgün bi şekilde gerekli kontrolerin yapılması gerekir;fakat ülkemizde kimse tehlikenin farkında degil yada farkında olmak istemiyo
 
kesici alacaksınız Türk marka istiyorsanız ELKO'dan şaşmayın derim ben...
 
öncelikle geçmiş olsun diliyorum.arkadaşlar bence en önemli husus kesici kurma motorunun ve uzaktan kumanda nın çalışması.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst