paratoner toplanması

patron baska bı santıyede suan 15 gune anca gelır ben ilgileniyorum :D
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
himmm.
ustat, gecmis olsun o adam senin kafani agritir da agritir, ustune senin isin de degil:) bildigin angarya:) :) :)
 
İlkin bende dalga geçiyorlar zannettim ama sonra baya bi konustular yok atom enerjisi kurumuna yollanacakmış felan müdürleri belge isteyince bakakaldım 3 paratoner var ve elemanlar söküp yere bırakmışlar direğinin üstünde radyoaktif tehlike yazılı olan levhayı mı gördüler yada biri bişey mi söyledi bilmiyorum ama kafam allak bullak ne yapmam gerektiğini idrak edemedim henüz
Paratonerin yıldırımı toplayan ucu radyoaktif malzemeden yapılır.Çıplak elle dokunulması yasaktır çünkü radyoaktif ürün kansorejen etkisi vardır.Keşke bu işe başlamadan önce sorsaydınız!Bu radyoaktif maddeyi atom enerjisi kurumuna gönderip radyoaktif seviyesini ölçtürüp raporlatmanızı istiyorlar!
 
Merhaba.Sn.chemicalbuban; Lpg,doğalgaz gaz alarm cihazlarında da yarılanma ömrü 4-5 yıl kadar olan radyoaktif elementler içeren sensörler kullanılır.Kapalı bir kutuda ve tavanda belirli bir yükseklikte işletmelerde,evlerde monte edilip kullanılırlar.Burada ortama ortalama olarak verilen radyokativite (Radyasyon) miktarı insan sağlığını riske sokmayacak dozlarda olmak durumundadır.Benzer şeklide radyoaktif paratonerlerde binanın dışında ve atmosfer havasında,insanlardan belirli uzaklıkta,belirli bir dozda (Bekerel) ışıma yapacakları için,direk dokunulmadığı ve çok yakınında,uzun sürelerle maruz kalınılmadığı sürece ciddi bir sağlık riskinin olmayabileceği mantıken ve kolayca da düşünülebilir.

Ancak mevcut durumun risksiz ve tehlikesiz olduğu,yakınında çalışırken sağlık riski oluşturmayacağı resmi kurum tarafından belgelendirilmek istenmekte.Bu paratonerler ayni şekliyle üretilip ayni ve eşit radyoaktif malzeme kullanılacağı göz önüne alınrak,imalatçı kurumun bu paratonerlerin el kitabında bu tür bilgilerin bulunabileceği düşünülüp,referans olarak öncelikle bu kullanma ve teknik bilgi kitapçığının esas alınması daha doğru olur.Küçükçekmece Türkiye Atom Enerjisi Araştırma Kurumu'nun sadece radyasyon yayma durumu belirsiz ve hiç bilinmeyen ve radyoaktif bozunma ile ışıma yapan kaynakları değerlendirip inceleme yapabildiğini tam olarak da düşünüyorum.Bu konuda yazılı ve sabit bilgiler,kaynaklar zaten var ise öncelikle referans olarak bunları göz önüne alıp bu raporu o şekliyle belgelendirmelisiniz.Benim naçizane görüşüm bu şekliyledir.

Bir de bu radyoaktif paratonerlerde radyoaktif elementler havayı yakınında kolayca iyonize edebildiklerinden yıldırımı diğer paratonerlere göre kendi üzerlerine çekebilmeleri daha etkilidir,uygulanan bu yöntemle.Mevcut tesisler için bir tercih nedeni büyük olasılıkla bu olabilmiştir diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
 
Radyoaktif başlıkların,lisanlı firmalar tarafından sökülüp,Çekmecedeki Atom Enerjisi Kurumu'na teslim zorunluluğu vardır.Bunlar,bir nevi zimmetli eşya sayıldığından ! kaybolması halinde ! günün birinde ! soruşturulması halinde,tesis sahibi sıkıntıya girebilir.2010 yılından itibaren,bu başlıkların sökülmesi gerekiyor idi.
 
fahri yetiş beyin dediği gibi bu radyoaktif başlıklar lisanslı bir firma tarafından sökülüp TAEK na teslim edilmek zorundadır.Şimdi bu başlıklar sökülmüş olduğuna göre lisanslı bir firmadan,örneğin Amper,Erkoç,Radsan gibi iletişime geçip işi onlara vereceksiniz.Onlar gerekli formları düzenleyip formaliteleri,işlemleri tamamlayıp size gerekli belgeyi verecekler.Tabi bunun için ücret isteyecekler,TAEK de bu işten bir harç alıyordu şimdilerde alıyormu bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
sayin diyip sonra kufursuz edepsizlik hos degil. bir seyi bilmemek degil ogrenmek gerek. biz burdayiz bu yuzden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst