Paratoner Montajı ,fikre ihtiyacım var

modbus haberleşme modülümüz tesis topraklaması ile paratone topraklaması ayrı olduğu için yandı. emo da da artık birleştirilmeli yönünde bir yönelim var. Daha bu konularda iyi olduğumu söyleyemem başıma gelen bildiğimi düşündüğüm konularda yazıyorum.
bu konuda biribirimize katkıda bulunabiliriz. bilimsel bir bilgiyle yaklaştığınızda fikirlerimi değiştirmeye açık olduğumu bilmenizi isterim

Şayet tesisinizde paratoner hattı ile kablo taşıyan tavalarınız , makine sisteminiz mekanik olarak birbirine bağlı ise topraklama hattınızda oluşacak herhangi bir sorunda tüm enerji tesisinizin içinde dolaşacaktır. Trafonuza uzak bölgede iseniz ve sürekli olarak omaj sıkıntısı çekiyorsanız kesinlikle birleştirmeyin. Ayrıca yaptığım testlerde optik izolesi olmayan tüm haberleşme birimleri havadaki elektrik yoğunluğuna tepki veriyor yani çöküyor.
Yanlış paratoner uygulaması yapılmışsa, misal paratoner direğinin bina üzerinde metal bir bölüme (çatı) izole edilmeden bağlanması, paratoner toprak bağlantısının düşey olarak aynı eksende olmaması vs gibi durumlar sürekli problem çıkaracaktır.
Doğru paratoner ve doğru tesis topraklaması yapılmışsa ve omik dirençde bir sıkıntı yok ise birleştirme düşünebiliriz fakat yukardaki koşullardan biri yada birkaçı gerçekleşmemiş ise kesinlikle tavsiye etmem.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst