panolarda kaçak akım bağlantısı

Katılım
17 Tem 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar
ben büyük bir tesiste teknisyen olarak çalışmaktayım
tesisin tamamını aynı firma yapmasına rağmen panoların giriş elektriği kiminde kompak şaltere sonra kaçak akım rölesine kiminde kaçak akım rölesine sonra kompak şaltere girmiş.bunun bir standartı yokmu.panoda bir işlem yapmam gerektiği zaman kaçak akıma giren panolarda sıkıntı yaşıyorum panodan elektriği tamamen kesemiyorum.tehlikeli oluyor.yönetmelikte doğrusu hangisidir teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kaçak akım şalteri,kompakt şalterden sonra konmalıdır.
 
Kaçak akım rolesi kullanım kitapçıklarında TMŞ'den sonra gelmelidir diye yazar. Çünkü kaçak akım rolesinini yüksek akıma ve kısa devreye karşı koruma görevi yoktur. Örneğin kaçak akım rolesi önce gelse yüksek akım geçse kaçak akım rolesinin kontakları yanar ama TMŞ olsa TMŞ atar. Aynı şey kısa devre için geçerli. Kısa dvre anında kaçak akım atmayıp cihaz zarar görebilir. Kaçak akım rolesini tehlikeye atmamak için hem öncesi hem sonrası için sigorta ile kalkanlar içerisine almamız lazım. Ama ikisi bir arada olanlar var hem kaçak akım rolesi hem de sigorta görevi olan. Şu 3'ü bir arada olan kahveler gibi.;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst