Dedejayjay

Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar; Bir firma tarafından üretilen ve bize teslim edilen bir panoda tamamen Federal Elektrikten kontaktorler ve Kondas kapasitörler kullanılmış. Sizce bu ürünler nasıl? Daha önce kullanan var mı? Çok kaliteli (uzun süre sorunsuz çalışacak, akım gerilim değişikliklerine dayanıklı vs.); Bir panoda ne marka ürünler tavsiye edersiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sistem ömrünü uzatmak iyi marka ürün seçmenin yanında uygun malzeme seçmekten geçer.
Yani iyi bir marka seçseniz de uygun olmayan değerde malzeme seçtiğinizde sıkıntı yaşarsınız. Örneğin ana panoda geriliminiz 410-420Volt civarında seyrediyordur siz en kaliteli 400v kapasitör kullansanız bile belirli bir süre sonra olumsuz etkileri gözlemlemeye başlarsınız. Yada 30kVar gruba 25kVAr kompanzasyon kontaktörü kullanmaya kalkarsınız Kalite marka kontaktörle de sıkıntı yaşarsınız.
Bunun tam tersini düşünürsek malzememizi uygun seçersek uzun ömürlü olması açısından bir miktar opsiyon koyarsak. Gerilimin 400-410-420V seyrettiği yerde 440V kondansatör kullanırsak, yada 20kVAr'lık gruba 25kVAr kontaktör kullanırsak. Orta kalitede diye tabir ettiğimiz ürünlerle de sistem ömrünü uzatmak mümkün.
Kondaş kondansatör vasatın biraz üzerinde bir markadır,federal için vasat hatta altı bir marka diyebilirim. Orjinal Siemens, ABB, Schineider, Moeller üst kalite olarak tabir edilen markalardır. (Değerlendirme şahsıma aittir.)
 
kondaşa dicek sözüm yok ama federalll???
 
Sn Dedejayjay, evet ben kullandım. Siz de gönül rahatlığı ile Federal ürünlerini kullanabilirsiniz. Kondaş da kondansatörde ülkemizin en eski markalarından biridir. Kondansatörün tüp olanları veya özel olarak üretilenleri kutulu olanlardan daha uzun ömürlüdür. Değişik konularda hep Federal'in avukatlığını yapıyormuş gibi oldum. Ama hiç madalya takan olmadı. Olsun ben yine de tavsiye ediyorum. Federal Türkiye'de üretilip dünyanın birçok ülkesine İngiltere, Fransa, Amerika gibi ihraç edilen bir markadır. Ciddi bir Ar-Ge si, ciddi bir fabrikası bulunan, ülkemizin ilk kısa devre test laboratuvarını kuran, kalitesi uluslar arası akredite laboratuvarlar tarafından test edilip belgelenmiş bir firmadır. Lütfen merdiven altı üretim yapanlar ile veya Çin den getirilip burada pazarlanılan kalitesiz ürünler ile aynı kefeye koymayınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar ben size başımdan geçen bir olayı anlatayımmm.
Saat 19:00 telefonum çaldı.Bir işletme sahibi diyorki panomdan dumanlar çıktı vede elektrik gitti dedi.Biz 30 dk içinde yerine vardık.Ön incelemede bir kondansatör yanmış vede infilak etmişti söktük onun kablosunu yeniledik değiştirdikk enerjiyi tekrar verdikkk şalter 1000 A federall enerji vermemizle panonunun tekrar patlası ms sanıyeler mrtbesinde olduuu bir baktık ana şalterr tutmuyor 1000 A ahaaaa git kök binasına orda scheinder 400 tmş takılı tmm dedık 1000 a gitti ise bu havada karada giderr panoyu açtık 1000 a degiştirdikten sonraaa 400 a kaldırdık sankı kısa devreyı goren o şalter degılll gayet sağlıklı şekılde çalıştıııı acı bir tecrube!!!

kısa devre ise ana pano ileee kompanzasyon arasındakı kabloda patlamıştıı nottt
 
federal pek fazla kullanılmıyor ama scorpion eyes dedıgı gıbı uygun sartlarda kulanırsan sorun çıkartamz
 
Malzeme seçimi konusunda scorpion eyes'e aynen katılıyorum... Birinci sınıf markanın uygun olamayan modelini kullanmanızda sorun yaratır...
İki yıl önce Es-Em marka kontaktörlerle ve sigortalarla yaptığım kompanzasyon panosu hiç sorunsuz çalışıyor... Her ay düzenli kontrolünü yapıyorum. En az 6 ayda bir panoya basınçlı hava tutuyorum...

Kondaş'tan memnunum... Federali kullanmadım, karşıma fazla çıkmadı.
 
Sn.3elibrahim,anlattığınız patlayan kondansatör olayında,1000 A Federal marka şalterinde patladığını,KÖK binasında 400 A Scheneider şalterin sağlam olduğunu söylüyorsunuz.Doğrudur doğru olması sizin ortaya koyduğunuz sonuçlara dayanak olmayabilir.KÖK Binasında 400 A AG Panoda 1000 A Şalter seçilmiş olması pek mantıklı değil.Ayrıca nominal Akımların kısa devre durumlarında pekde önemi yok.Önemli olan kısa devre kesme kapasiteleridir.IEE standartlarına göre 2 türlü kısa devre kesme kapasitesi değeri vardır.ICS ve ICU değerleridir.ICS standardında Kısadevreyi kesen şalter tekrar,tekrar kurulup işletilmeye devam edilebilmelidir.ICU standartında ise Kısadevreyi kesen şalter bir kere görev yapabildiyse görevinide ömrünüde tamamlamıştır.Federal şalterler kendi Ar-ge lerinin bir sonucu olarak limitör özelliğine sahiptir.Scneider şalterlerde kendilerine özgü döner kontak sistemine sahiptir.Her iki markanın bu özgün özellikleri nedeniyle kısa devre kesme kabiliyetleri bu özelliklerin bulunmadığı markalara göre büyük üstünlüktür.Yani dmem o ki sizin bahsettiğiniz olayda Federal şalter kendisinden beklenen görevi başarı ile de yapmış olabilir.Ben her iki marka şalterin kısa devre testinede katıldım.Uzun lafın kısası bilhassa şalter konusunda Federal tartışmasız çok çok kalitelidir.Tartışılan ön yargılar ve imajlardır.Kalitenin bir ölçüsü olmalıdır. Vardırda ,halep ordaysa arşında burdadır unutmayalım.Siz sadece tabularınıza dayanarak global şirketlerin gerçekten kaliteli ürünlerini benimseyip,diğerlerine gözlerinizi,kulaklarınızı kapatabilirsiniz.Ben şunu öneriyorum kendi ülkemizin değerlerinede sahip çıkmamız gerekir.Menfaatlerimiz gereği karşımıza çıkan yerli veya yabancı başka marka bir ürünü hemen elimizin tersi ile itmeden.Bir bakmalıyız sertifikaları nelerdir.TSE önüne gelene sertifika veriyor olabilir.KEMA,CESİ gibi laboratuvarlar önüne gelene sertifika vermiyor.Ben Federal markalı ürünleri çok kullandım ve kullanmaya devam ediyorum.Sizlere soruyorum bu Federal cilerin Sizlerin 1.ligine çıkması için daha ne yapması gerekiyor.Onların yoğunluğunda reklam ve tanıtımın haricinde belkide onlardan fazla akredite laboratuvarlardan test belgeleri var.Benim şahsi görüşüm Federal de 1. lig oyuncusudur.
 
Malzeme seçimi konusunda scorpion eyes'e aynen katılıyorum... Birinci sınıf markanın uygun olamayan modelini kullanmanızda sorun yaratır...
İki yıl önce Es-Em marka kontaktörlerle ve sigortalarla yaptığım kompanzasyon panosu hiç sorunsuz çalışıyor... Her ay düzenli kontrolünü yapıyorum. En az 6 ayda bir panoya basınçlı hava tutuyorum...

Kondaş'tan memnunum... Federali kullanmadım, karşıma fazla çıkmadı.
SY Mardahan uygun olmayan malzemeyi kullanmka ya tecrübesizlikten ileri gelir ya bilgisizlikten yada çok para kazanma hırsına buda çalıştırır düşüncesinden kaynaklanır.Burda malzeme kalitesi ile alakalı durum değerlendirmesi yapmamız soruyu soran arkadaşı daha net aydınlatacaktır.
Federal kalite olarak 1.ci sınıf değildir yerli bir firma ama doğru konuşmak lazımm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,599
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst