Panjur kontrol sistemi yapımı

Katılım
26 Haz 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar yeni ev yaptırıyorum 12 pencere var hepsinde elektrikli panjur var hem uzaktan kumandalı hamde pencerelerin yanında basmalı anahtar Olmasını istiyorum elektrikçim bilemedi panjurcum olmaz diyor bir yolu varmıdır bilen varsa yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aldığınız panjurlar bu işlem için uygun olmaya bilir.Ama bahsettiğiniz olay elektrik te mümkün dür.Aldığınız panjur olmuyorsa işi bilen bir elektrik çi kontrol devresine bağlantılar ekleyerek yapabilir.
 
Olmaz diye birşey yok. Atıyorum salonda 4 pencere var 4 kanallı bir RF uzaktan kumanda cihazı alırsın, perde motorlarına da birer röle(kendi üzerinde vardır) olur biter. Bölge bölge çözersin sorunu.
 
Kablolu da olur ama görünüşü bozar, kumandalı yapmakta fayda var maliyeti artırır, oto anahtarcılarına gidip kumanda çoğaltıracaksın Uzman @YaşlıUzman Ustamın dediği gibi :).
 
tüp motorlar iki çeşittir
birinde alıcı kendi içindedir sadece kumanda ile çalışır
birde alıcı içinde olmayan sonradan takılan motorlar var akıllı ev sistemlerindede bu motorlardan kullanılır.
Eğer bu motordan sa 4 adet kablo çıkıyordur motordan
biri toprak biri nötr diğer ikiside elektriği (fazı)alacak olan yukarı aşağı kabloları
toprağa birşey bağlamana gerek yok nötre bağladığın zaman geriye 2 adet yön kablosu kalacak bunlardan yine ikişer adet kablo çıkartırsan hem alıcıya hemde butona kullanabilirsin ama her motora bir alıcı takman lazım
 
Sağolun arkadaşlar poweredbygkhn arkadaş doğru Yazmış bende olayı öğrendim panjurcum kendinden Alıcı lı motor takmış zaten işim iyice gecikti sadece kumandaya kaldık butonlar Boşta kaldı onlardan motorlu Store takmayı düşünüyorum
 
Bende perdeciyim bizde motorlu perde sattığımızda kullandığıımız motorlar panjurcuların ki ile aynı oluyor sadece ebat ve tork farklılıkları bulunuyor. Ama perde de butonlu değil kumandalı olanı seçmenizi tavsiye ederim. İlla butonlarda aktif olsun isterseniz sadece tek bir perde motoru markasında bulunan hem butonla hemde kumanda ile çalışan sistem var ekstra aparat kullanmadan.
Ekstra aparat kullanırsanız her markanın ki çalışır fiyatlar çok çıkar yalnız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst