panel farlılıkları

Katılım
4 Haz 2014
Mesajlar
290
Puanları
6
Yaş
47
Bazı solar paneller 18 volt iken bazıları 16,9 volt amper açısından düşük voltajlı olanların ürettiği amper daha yüksek bu bir avantaj gibi görünüyor bunun deza avantajı varmıdıracaba aklıma kablo boyu mesafesinden gerilim düşümü azalırsa yetersiz şarj voltajı olabilir geliyor ama farklı düşünen olabilir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Panelde fabrikasyon bozulma olabilir, avrupada termal kamera ile bakarak arızalı panel/hücre tespiti yapıyor.
 
Bir panel hücresi tam guneslenme esnasinda normalde 0.45 ile 0.55 volt arasi bir degerde voltaj verir. Bu 0.1 voltluk fark panel toplamında 1.0 volt gibi farkliliklar olusturabilir.

Bu bir volt neye maal olur . Soyle soyleyeyim mesela panel etiketinde 36 volt nominal volta verilmis ama siz 35 volt aliyorsaniz azda olsa guc kaybina neden olur. Mesela 36 volt 250 watt bir panel 6.94 amper verir. Siz 35 volt maksimim aliyorsaniz 1 volt eksiginiz var. Bu neye tekabul eder panel toplaminda 1x6.94= 6.94 watt yani panel gucunden yaklasik 7 watt guc kaybi demektir.

Bu isin teorisi tabiki.

Ben kimi panellerde nominal acik kontak voltaji 20 volt yazan panelde 22 voltu gordum yine matematiksel olarak hesaplarsak panel gucu yuksek cikar.

Bir solar panel uretiminde bir cok kademeli test prosedürü oldugunu okumustum.

Isi sizdirmazlik yuk malzeme temizlik v.s.

Not bu panelde ariza yoksa soylediklerim gecerlidir. Oyle bir volt gibi dususlere pek takilmamak lazim. Ne zamana kadar sunu soyleyeyim yuk testinde panel voltaji cok duserse o zaman sorun var demek daha dogrudur yuksuz yapilan olcumler cok buyuk bir fikir vermez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst