panasonic servo motor yardım

taner74

Guest
merhaba arkadaşlar.ben panasonic servo motor kullanarak kablo kesme makinesi yaptım.makinedeki birtakım sorunlar nedeniyle iki motora redüktör taktık.şu anda programdaki birtakım sorunlar yüzünden motorlar limit dışına çıkıyordu.bu sorunları giderdim.benim şu andaki sorunum ise şu:
redüktör takmadan önce motorlar mekanik zorlanmada hataya geçiyordu (kod:16 overload )yani aşırı yük hatası veriyordu.redüktörü taktıktan sonra ise hataya geçmiyor.bu yüzden de iki tane kayışı kopardım.parametre ayarlarından hangisiyle oynamalıyım ki motor redüktörlü haliyle eksen dışına çıktığında hataya geçsin.bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sistemi görmediğim için sorularım afaki olabilir ama, neden eksen dışına çıkmasına izin verdiğini anlayamadın. Limit switch vb. ile eksen dışı hareketleri durdurman gerek. Hatta ve hatta servo motor olduğu için ilk startta homing yaptırıp programsal olarak limitlere gelmesine bile izin vermemelisin.
 
bu benim ilk servo motor uygulamam ve çok az bir eğitim alarak bu makineyi yaptım.eksen dışına çıkmasına izin vermiyorum plc programımda birtakım hatalar yüzünden limit dışına çıkıyordu.bu hataları hallettim.şimdi makine limit dışına çıkmıyor.ama bu hataları halledene kadar iki kayış koptu.benim demek istediğim ise şu: motorlara redüktör takmadan önce limit dışına çıktığında motor sürücüsü hataya geçiyordu ama redüktörü taktıktan sonra hataya geçmiyor.redüktör oluşan gücü motora yansıtmadığı için motor hataya geçmiyor.sürücünün parametrelerinde şu kadar yüke maruz kalırsan hataya geç diye bir değer varmı ben onu merak ediyorum
 
Panasonic Sigma PLC ile servo motor uygulaması yaptım fakat Minas kullanmadığım için sana nokta atışı yapamayacağım ama yol haritası verebilirim sanırım. Kullanma klavuzunda araman gereken şey "Torque Limit". Torque Limit olayını "Enable" etmelisin ve deneme ile bulacağın limit değerini vermelisin. Tam olarak nasıl yapılacağını ancak kitapçıktan öğrenebilirsin. Hatta bildiği kadarı ile bu değeri analog olarak PLC' den vermek bile mümkün. Bu ayarı yaparsan servon set ettiğin torque değerini aşmamaya gayret edecektir. Aşınca ne yapacağı ile ilgili parametre de vardır umarım. Kolay gelsin.
 
e serisiyle benimde bir kaç uygulamam oldu fakat dedeğingibi bir hatayla karşılaşmadım
auto turning yapmayı denedinmi acaba?
 
merhaba,
Error 12 Hatasının açıklaması aşağıdaki gibi:
Özetle sürücünün beslemesi yüksek verilmiş yada frenleme direnci yanlış bağlanmış olabilir. ürün modelini ve tam olarak bu hatayı nasıl verdirdiğini de yazarsan daha fazla yardım edebilirim.
ERROR 12 Fault:
"Voltage between P and N of the converter portion of the
control power supply has exceeded the specified value
1)Power supply voltage has exceeded the permissible
input voltage. Voltage surge due to the phaseadvancing
capacitor or UPS (Uninterruptible Power
Supply) have occurred.
2)Disconnection of the regeneration discharge resistor
3)External regeneration discharge resistor is not appropriate
and could not absorb the regeneration energy.
4)Failure of servo driver (failure of the circuitVoltage between P and N of the converter portion of the
control power supply has exceeded the specified value"

Kolay gelsin.
 
merhaba arkadaşlar panasonic mdddt5540p servo sürücü err 49 veriyor nedir bu hata kodu ?
 
Merhaba arkadaşlar Mbddt2210 da err 38 hatası veriyo yardımcı olabilir misiniz??
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst