Panasonic-EW Conrol FPWIN PRO 6

hocam merhaba. fpwinpro yu indirmek için bana da şifre bilgisi gönderebilir misiniz? teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

Özelden gerekli şifreler gönderilmiştir.

İyi çalışmalar
 
Merhaba Askb,

Panasonic FPWINPRO6 ile ilgili olarak anladığım kadarı ile geliştirmeyi durdurarak, FPWINPRO7 yazılımı üzerinden şu anda gitmeyi daha uygun görüyor.

Geliştirilen FPWINPRO7 ile yeni FP7 plcler desteklenirken, editör tamami ile değiştiriliyor.Mevcut plc ve eski programları bu editöre ekleyerek bu editörü ön plana çıkartacaklar.Ve istediğimiz bir çok özellik bu editörde desteklenecek, Online simülasyon da dahil.

Şu anda editör geliştirme aşamasında ve sadece FP7 serisi plc destekleniyor.Diğer plc modelleri görünüyor.Ancak tam anlamı ile aktif değil.

Forum konusunda ise yılan hikayesine dönen bu konuyu, sürekli kendi içimizde dile getiriyorum.Yapılacağına dair hala umudum var.
Yapılmayacağına dair olumsuz bir durum yok.

Bilginize,

Normalde kullanılan ladder diagramından daha farklı olan blok veya compenantlar PLC içerisinde (Eski versiyonlarla açıldığı takdirde) daha çok step ve geçiş elemanlarını kullandığı ve aynı zamanda program step uzunluğunu arttırarak çevrim zamanının uzamasını engelliyebilecek ne tür bir geliştirmeleriniz vardır ?
Teşekkürler.
 
Merhaba Seagate

FPWINGR7 veya FPWINPRO7 programlarında eski programlarınız açıldığında öncelikle PLC nin çevrim süresi çok hızlı olduğunda ilk farkı burada hissedeceksiniz.Makine otomasyonu yapıyor iseniz makinanın tepkilerinde bu durumu görebilirsiniz.11ns step hızı var.

Yeni editörlerimiz de servo kontrol metotların da belirgin değişikler var.
Servonun kontrol ve takibi kartların kendisi tarafından yapıldığından CPU üzerinde çevrim süresinde herhangi bir değişiklik olmuyor.
PLC sadece bit olarak çalış dur sinyalini pals çıkış modüllerine gönderiyor.

PLC içerisinde data yapısını arttırılarak ladder yazım alanı kısıldığı gibi (Step sayısı) tam tersi de yapılarak Ladder alanı arttırılıp data sayısı azaltıla bilinmektedir.
Örn:51.500 Step,976KW data alanı veya 234.000Step,64KW data alanı olabilir.

Bilgilerinize,
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst