pıc & atmel

Katılım
2 Ocak 2013
Mesajlar
26
Puanları
1
slm arkadaşlar hiç atmel kullanmadım merak edip incelemedimde pıc ile atmel arasında farklar varmı varsa ne gibi farklar pıc e göre üstünlükleri varmıdır elektro manyetik ve hava şartlarından etkilenmede hangisi daha dirençlidir
atmel i profesyonel cihazlarda daha çok görüyorum pıc biraz daha az sanki
 
çok zor bir soru oldu galiba yada herkez birisini kullandığı için diğerini hiç bilmiyor benim gibi.
 
yada kısaca pıc'mi atmel'mi daha iyidir desem kullanıcılar ortaya bir tartışma konusu açsa en azından yeni başlayacaklara bir yol görtermiş oluruz. olmazmı!
 
Bu konu vebenzerleri defalarca birçok yerde tartışıldı artık insanlar yazmaktan sıkıldı, 2009-2012 arası bir tartışma ATMEL mi? PIC mi? ilk gözüme bu çarptı yoksa daha birçoğu var, bence sizde okumaktan sıkılırsınız. İşin özü şu mercedes mi iyidir bmw mi diye soruyorsunuz bu sorunun cevabı kullanana göre değişir, kim neye alışmışsa ona iyi diyor ama maksat öğrenmekse kaynağı bol anlatımı bol olandan başlarsınız daha sonra aralarında seçim yapabilecek kapasiteye gelince birinden diğerine geçer sizin için hangisi daha iyi görürsünüz? Bu arada programlama biliyormusunuz?
 
Evet ccs c de yazıyorum 2 yıl oldu ama atmel ben pic den memnunum sıkıntım yok programlamada falan sadece atmel hic incelemedim arasındaki ustunlukleri merak ettim .neyse ben araştırır bulurum tesekkurler ilginize.
 
Çizgi TAGEM | Eğitim Market | STM32F4DISCOVERY Bende hep pic kullandım (16f ve dspic) asm ile yazdım programları, şimdi linkdeki ürüne geçiyorum, c öğrenmeye çalışıyorum, arm cortex M4F serisi STM32F407VGT6 mikrodenetleyici var üstünde, özellikleri linkte mevcut, bunu seçerken bende biraz araştırdım, öğrenmek için yeterli Türkçe kaynak var sizde bir bakın yine konuşuruz. Bu arada üstünlüklere gelince, kriter belirleyip değerlendirmek lazım mesela fiyat performans özellik diyebiliriz, 8-16-32 denetleyici microchipdede var arm tabanlı denetleyicilerdede, işlemci hızlarına bakmak lazım, işimize lazım can-usart-i2c-usb-ethernet-time-vs. modülleri varmı kaçar tane var gibi kriter belirleyip fiyat karşılaştırması, veya üstünlük aranabilir, microchip in device selection tools sayfasını kullanıp bunu kolaylıkla görebiliriz, arm işlemcili denetleyici üreten STM vs. gibi üreticilerinde aynı arama motorları vardır. Birde ürünler için derleyici desteğine bakmak lazım, örneğin yukarıda bahsettiğim modüldeki m.d. nin üretici destekli derleyicisi keil uvision4 ücretsiz sürümü 32k ya kadar programa izin veriyor ama 3. parti ücretsiz derleyiciler tool larda var, ayrıca yukarıdaki m.d. ye microc-for-arm ilede program yazılabiliyor, araştırırsanız karşınıza birçok şey çıkacak başta biraz kafa karıştırıcı olabiliyor ama biraz kafa yorunca ne dememk istedikleri az buz anlaşılabiliyor.
 
S.A.
Atmel etkilenmiyor diye birşey yok oda etkilenir devren iyi olsun yeter bir aralar atmel baya ucuzdu şimdi ise değil pice devam 16 bitlik picleri kullan. Ben picleri işimle ilgili her ortamda çalıştırıyorum. yeni k serisi 8 bitlik picler hem ucuz hemde çok hızlı.
 
muratmert4 üstat ilgin için çok teşekkür ederim .
 
Pic portlarından parazit kapıyor iddiası hatalı olmuş. Parazit kapıyorsa kurduğunuz devrede elektriksel sorun vardır. Yüksek empedanslı devreler gürültü kaparlar önlemek için kusursuz baskı devre ve şasileme gerekir, komponent değerlerinde hatalı değer ve bağlantılar olmaması gerekir. Dolayısıyla parazit bir işlemci sorunu değil, tasarımcı hatasıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst