Otomotiv tesisat şeması okuma hakkında..

omertek

Usta Üye
Katılım
24 May 2009
Mesajlar
227
Puanları
171
Merhaba arkadaşlar.1980 model bir aracım var.Aracımı çok sevdiğim ve satmayı düşünmediğim için tesisatı komple yenilemeye karar verdim.Yetenekli bir usta :p tarafından tesisatı darmadağın edildikten sonra adam işi bırakıp kaçtı.Bende tesisatı sıfırdan kendim yapmaya karar verdim .Aracın tesisat şemasını da buldum fakat birkaç yer kafama takıldı .Fotoğrafta kırmızı renk ile çizdiğim yerdeki hatlar ve verilmiş sayılar neyi ifade ediyor tam anlayamadım.Bu konuda sizden yardım rica ediyorum
 

Ekli dosyalar

  • Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    Yeni Bit Eşlem Resmi.jpg
    98.3 KB · Görüntüleme: 459
röle ve sigortaların bulunduğu kısım ;

fusebox.JPG
 
Evet o konuda hemfikirim fakat 30,15,31 gibi sayılar nereden geliyor onu çözemedim ? Daha doğrusu neyi ifade ediyor.
 
Evet o konuda hemfikirim fakat 30,15,31 gibi sayılar nereden geliyor onu çözemedim ?

fotoyu bu nedenle seçmiştim ama herhalde dikkat etmediniz rölelerin numaralarıdır yada kart üzerinde çıkış no'larıdır.
 
Aksine dikkat ettim çünkü uğraştığım sigorta paneli ta kendisi :) Fakat sorun da tam burada başlıyor.Röle numaraları değiller röleleri harfler ile kodlamışlar.Örnek şemada " J59 " olarak vermiş mesela.Kart üzerindeki giriş çıkışlarda olmadığını düşünüyorum pin numaraları en fazla 29'a kadar var.Aslında yukarıdaki hatlar ayrı ayrı (+) hatları gibi görünüyor fakat daha ayrıntılı incelemek isterseniz şu linkten bakabilirsiniz View topic: Fuze box wiring layout . Relay locations . Fuze locations . – The Mk1 Golf Owners Club ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
 
Böyle olmasına üzüldüm, eski kablo demeti elinizde umarım. Adamı korkutun derim avukat arkadaşınız varsa ihtarname görünümlü bi şey gönderin olmadı resmiye taşıyın mahkeme...
Şemayı bulduğunuz yerde başka bilgiler de olmalı, Şemanın elinizdeki araca ait olduğuna emin msiniz? Bu hafta gripliyim fazla kendimi veremiyorum, umarım yaın zamanda çözersiniz.
 
Kablo demeti yok işte adam yenisini yapacağım diye söküp attı hepsini.Sadece sigorta panelinin soketleri ve üzerinde 20cm'lik kabolar var elimde :) benim planım tesisatın kablo sıralamasını bozmadan tek tek kabloları yenilemekti fakat durum ortada.Bu arada usta dediğim adam tamamen ortadan kayboldu yer,yurt telefon hiç birşey yok.Evet fotoğraftaki şema kullanım klavuzunda bulunan şemaları doğru okuyabilmek için hazırlanmış örnek şema.Birçok bölümden oluşan devamı var tabiki.Bu arada bu şema golf 2 serisinin şeması benim aracım golf 1 fakat sistem aynı bunu tam olarak çözebilirsem sorun kalmayacak.İyi dileklerininz için teşekkür ederim.
 
Son olarak söyleyebileceğim rölelerin arıza neticesi değişmiş olma ihtimali mesela verdiğiniz fotoda 5 no'lu röle 4 no'lu porta takılmış bunun gibi bir durum sizde de olabilir kontrol etmek lazım.
 
Gecenin bu vaktinde zaman ayırıp cevap yazdığınız için tekrar teşekkür ederim.Konuyu okuyup cevap vermek isteyen arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum.Röle üzerinde yazan numaralar o rölenin ne iş yaptığı veya nerede kullanıldığı ile ilgili numaralardır.Sigorta paneli üzerindeki port numaraları ile bağlantısı yoktur.
 
merhaba 30 nolu uc aküden gelen artı uc, 31 nolu uc eksı ancak dırek eksıye bağlamayınız cunku oraya gelen uc dırek bağlanırsa ( 30 nolu ucu aküye bağlı sayıyorum) x nolu uca elektrık gıder eksı olacağı kesın ama kontak uzerınden gelen bır uyartım ucu gıbı geldı bana, yarım kontakta 15 nolu uca elektrık gıdıyor bıraz daha cevırdıgınızde 31 nolu uca eksı gıdıyor oradan role vasıtasıyla x nolu termınale elektrık gonderılıyor gıbı geldı bana ama o kadar kontak gordum eksı gonderenını hıc gormedım ama bağlantı seklıyle ancak bu kadar mantık yurutulebılıyor. kolay gelsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst