otomatik ve manuel çalıştırma

savasssss

Üye
Katılım
1 Eyl 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba 11 tane motoru 0.75 APP driver baglantılı, hem otomatik hemde manuel bir şekilde aşağı yukarı şeklinde bir kumanda çizimini nasıl yapmalıyım? ayrıca devrede sensörde kullanıcam motorlar otomatıkte çalısırken aşağı yukarı yaparken switch e de değmesi gerek otomatikde tek anahtardan basıldımı motorların hepsi birden çalışması istenmekte..?!
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
031d77b5c34ccdcd69feec775833fbea.jpg

Bu işini göre bilir.
 
ÇOK TEŞEKKÜR ETTİM HOCAM BENDE BUNA BENZER BİŞEY ÇİZDİM SANIRIM KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR EYWALLAH
 
REİS bişey sorcam senin çiizimde manuel çalışmada start ve stop butonları kaldırsak yerine iki yonlü buton koysak (JOYSTİCK 2 YÖNLÜ) yine aynı işlevi gömezmi herhangi bir aksaklık olurmu sonuç olarak daha kullanıslı olur diye düşündüm. Ben joystick kullanıyorum çünkü nitekim termik şaltelelrde duracak... ve birşey daha ben otomatik çziimde 2 ayrı bagımsız kontaktör bagladım k1 ve k2 bunlarda ileri ve geri butona mühürleme yaptım ve bütün hatta dagittim direkt olarak fikir alışverişi yapıyorum bu konuda tekrar teşşekkürler.
 
Kardesim 2 yönlü joistik demişsin neden iş görmesin mantık start verdirmek stop verdirmek sorun olmaz otomatik icin 2 adet kontaktore gerek yok bence usteki start butonları senin yapmak istedogin kontaktörlü yol vermeyi yapmakta ustteki bir starta basinca ileri mot hepsi calisir sivice carpar durur digerine basarsin geri calısır hepsi sivice carpar durur tabi istedigin buysa geliştirile bilir istegine göre onada sen karar vereceksin.
 
2 adet kontaktörden sadece mühürleme yaptım ben o 2 start a o yüzden senın otomatik startlrada mühürleme yok mühürlü olsa elimizin orda beklemesede olur diye dedim ben yani farketmiyo sonuc olarak tabiki ne kullanmak istersek serbes nasılsa.
 
hocam sen hangi programda çziim yapıyorsun peki ??
 
Elin orda beklemiyor altaki kontaktör bobinlerine bir anlık enerji veriyorsun ve manuel sistemdeki muhurleme devreye giriyor senin 1 defa basman yeterli
 
Pardon bende hata yaptim kusura bakma manuel oto oldugu icin enerji gelmez dogru orayı duzeltmek gerek
 
Estagfrullah hocam bende manuellere şalter koycam hepsine ayrı ayrı koymamıştım normalınde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst