Otomatik kumandalı bir devre

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
878
Puanları
56
start butonuna basınca makina ileri gidecek ileri swici görünce makina geri gidecek geri swicini görünce makina duracak bu sisteme göre 2 kondaktörlü 2 swiçli bir star ve bir stoplu bir devre tasarımı yapabilirmiyiz swiçler kafamı karıştırdı forumdaki arkadaşlardan yardım istiyorum şimdiden teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İLeri sivici görünce makina geri gidecek demişsiniz. Sviçten kastınız buton mu yoksa 3 kontaklı sviç mi?
 
yok limit swiç olacak butonlu değil resmini ekliyom no ve nc kontaklı swiç
 
Devrenİn projesİ ektekİ dosyada
 

Ekli dosyalar

  • EPLAN.rar
    13.4 KB · Görüntüleme: 8
ileri switch'in normalde açık ucunu motorun devir yönünü değiştirecekgeriye döndürecek) kontaktörün kumanda edilmesi için kullan. normalde kapalı ucunu da ilk harekette çalışacak kontaktörün bobin ucu üzerinden bağla ve geri switchin normalde açık veya normalde kapalı uçlarından birisinide geriye dönmekte olan motorun enerjilendiği kontaktörü kumanda etmek için kullanabilirsin.
 
Güç devresi ve kumanda devresi birlikte ekte.

EKTS isimli programda simülasyonunu da görebilirsin.

vsj4ld.png
 
çelik-cpu sen tam olarak ne istiyosun,
bu normal bi devre kurarsın çalışır

yunus kardeşim cvp almadıysan şu adresi ekle burdan aldığını söle yardımcı olıyım ben meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum
 
Ben birşey istemiyorum pcmami isteyenlere yardımcı oluyorum soru soran arkadaşımız yunus dikkatli takip ederseniz anlarsınız.Sayın noil sizin devre bir kere çalışır birdaha çalışmaz geri sivici kumanda enerjisini tamamen kesiyor ileri çalışması imkansız.
 
Buda benden animasyon görüntüsü ektedir.


23rs6zd.jpg
 
herkese çok teşekkür ederim ilginiz için
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst